jobb just nu!

Ekonom med fastighetsfokus

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av avdelningarna fastighet, park och gata, plan och exploatering, måltidsservice, vatten och avlopp, serviceutveckling, ekonomi och administration samt verksamhetsutveckling. På förvaltningen jobbar ungefär 300 personer och vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi har gemensamma aktiviteter, friskvårdsbidrag och friskvård på arbetstid som skapar en god stämning på förvaltningen. Vi erbjuder även flextid och möjlighet till semesterväxling vilket bidrar till en hållbar livssituation. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en väl fungerande vardag för Enköpingsborna.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ekonom med erfarenhet av löpande ekonomi- och controllerarbete. Du kommer att bli en del av förvaltningens ekonomi- och administrationsavdelning som består av ett härligt och kompetent gäng om tre ekonomer och fyra ekonomiassistenter.

Kommunen är i ett expansivt skede med ett stigande antal invånare och stora investeringar. Detta medför att det är ett stort fokus på utvecklingen av ekonomisk rapportering och uppföljning, bland annat genom digitalisering. Vår förvaltning har en central roll i kommunens utveckling och arbetar med samtliga övriga förvaltningar och kommunens centrala ekonomiavdelning. Du kommer alltså ha många kontaktytor där du får möjlighet att bidra till denna utveckling med initiativ, struktur och ekonomiskt kunnande.

I denna tjänst kommer du att arbeta både självständigt och i nära samarbete med övriga ekonomer med budget, bokslut, rapportering och uppföljning. Ditt specialistområde blir inom fastighetsekonomi med följande uppdrag:

• Ett eget beräkningsansvar för den interna hyressättningen av kommunens fastigheter. Detta görs på uppdrag av vår fastighetsavdelning utifrån en Excelbaserad hyresmodell.
• Utveckla hyresmodellen och dess integration med affärs- och fastighetssystemet.
• Utveckla och analysera nyckeltal inom fastighetsområdet.
• Utveckla en kalkylmodell för analys av planerade fastighetsinvesteringar.

I rollen ingår även att stötta verksamhetsansvariga chefer inom förvaltningen. I denna uppgift är du med och utvecklar den ekonomiska uppföljningen och rapporteringen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande som vi bedömer vara likvärdig och relevant för tjänsten. Du behöver ha minst tre års erfarenhet av ekonomi- och controllerarbete. För att vara rätt person för denna tjänst måste du även vara riktigt vass på Excel. Vidare behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har arbetat med ekonomi inom fastighetsområdet och har erfarenhet av komponentavskrivningar och modellbaserat ekonomiskt analysarbete. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i Agresso och Xpand Incit.

Vi arbetar med en viktig uppgift i Enköpings expansiva läge och du kommer vara med och påverka ekonomiarbetet. Detta ställer dock krav på att du som person är mål- och resultatinriktad, självgående, är bra på att samarbeta med andra samt har en god analytisk förmåga. Det är även en stor fördel i denna tjänst om du är serviceinriktad, strukturerad och har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kan presentera ekonomiska sammanhang för icke-ekonomer. I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid att du har de personliga egenskaper som vi söker.

Ansökan

Referensnummer:   C29774

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.