jobb just nu!

Anläggare, parkarbetare och gräsklippare/maskinförare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Höörs kommun!

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 750 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1200 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära.

Arbetsuppgifter

Parkarbetare, 1 tjänst
Skötsel och underhåll av Höörs kommuns parker, grönområden och skolgårdar. Exempel på arbetsuppgifter som förekommer inom tjänsten som parkarbetare är följande:
• Ogräsrensning
• Rengöring av hårdgjorda ytor
• Gräsklippning och trimning
• Beskärning av buskar och häckar
• Papperskorgstömning, sopning och renhållning
• Plantering och skötsel av buskar, träd, perenner och blommor
• Lättare anläggningsuppgifter, t ex att laga en grind, justera en plattyta eller byta en gunga.
• Skötsel av lekplatser
• Bevattning
• Vinterröjning av buskar och träd

Gräsklippare/maskinförare gata och park, 1 tjänst
Huvudsysslan från april till september består i att köra kommunens stora gräsklippare samt daglig skötsel av maskinen så som byte av mindre reservdelar. Under vår och höst är gatusopning den huvudsakliga arbetsuppgiften. Det innebär körning med traktor med påhängd sopmaskin. Övrig tid arbetar du tillsammans med parkarbetarna med alla där förekommande arbetsuppgifter.

Anläggare, 1 tjänst
Du kommer att arbeta i ett lag med tre anläggare som tillsammans utför anläggningsarbeten i Höörs kommuns parker, på skolgårdar och i gatumiljöer. Tjänsten innebär väldigt varierande arbetsuppgifter. Du får göra allt ifrån att laga staket och grindar till att bygga nya lekplatser, byta serviser, justera plattytor, köra snö och allt däremellan. Vi hanterar stort som smått. Tjänsten innebär såväl ensamarbete som arbete i lag.

Kvalifikationer

För samtliga tjänster gäller att du ska vara beredd att ingå i vinterberedskap om det blir aktuellt. I dina arbetsuppgifter förekommer tunga lyft. God fysik och uthållighet är ett krav. Då arbetet innebär hög arbetsbelastning under längre perioder ska du kunna behålla fokus och prioritera arbetet även under stressiga förhållanden.
Du är ansvarstagande och driven samt trivs med att arbeta i ett serviceyrke som ställer krav på flexibilitet och goda kundkontakter. Du trivs med att ta egna initiativ, men fungerar även bra i samarbetet med arbetslaget. Arbetsgivaren ställer krav på förmåga att kunna planera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt, såväl kort- som långsiktigt. Du ska ha en hög arbetsmoral och en yrkesstolthet som bl.a. innebär att du har en förmåga att se vad som behöver göras. Vi söker en person som aktivt vill bidra till ett positivt samarbetsklimat.
Då arbetet innebär hög arbetsbelastning under längre perioder ska du kunna behålla fokus och prioritera arbetet även under stress.

Parkarbetare och gräsklippare/maskinförare
Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet inom skötsel av parker och grönytor. Vi ser gärna att du har en naturbruksutbildning eller annan grundläggande trädgårdsutbildning.
Körkort B är ett krav.
Meriterande är utbildningar på röjsåg och motorsåg, heta arbeten, arbete på väg liksom hjullastarbevis och andra utbildningar kopplat till arbete inom gatu- och parkväsendet. Arbete med maskiner förekommer nästan dagligen och du ska ha ett intresse för skötsel och användning av dem.

Anläggare
Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet inom anläggningsarbeten. Du har dessutom någon utbildning inom anläggning eller bygg.
Körkort B är ett krav. Har du förarbevis för grävmaskin och/eller lastare är det meriterande liksom erfarenhet av att sätta nätstaket.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   65/20

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.