Kurator till Lasarettsrehab

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Inom Lasarettsrehab arbetar vi i tvärprofessionella team där vi kompletterar varandra för att erbjuda rehabilitering med hög kvalitet inom akutsjukvården. Här arbetar fysioterapeuter, arbetsterapeuter, personalsjukgymnaster, dietister, logopeder, kuratorer, psykolog, sekreterare, sexolog och rehabassistenter. Vi arbetar både inom öppen och sluten vård. Här får alla medarbetare möjlighet till tillfredställande kompetensutveckling.

Vår vision är: "Med engagemang, glädje och kompetens skapar vi rehabilitering med hög kvalitet".

Vi hoppas att just du vill bli en av oss på Lasarettsrehab!

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att få arbeta med bedömning och behandling av vuxna patienter. Arbetet sker både i slutenvård och öppenvård och ger möjlighet till såväl varierande som specialiserade arbetsuppgifter.

Kuratorn arbetar med patienter och deras närstående som är i behov av stöd relaterat till sjukdom eller skada och som utreds eller behandlas på sjukhusens avdelningar eller mottagningar. Insatserna görs i slutenvård, öppenvård eller i enstaka fall via hembesök. Målet för det psykosociala arbetet inom hälso- och sjukvård är att stärka individers och gruppers möjligheter att hantera inre och yttre påfrestningar samt att arbeta för förändringar i den sociala miljön så att människors livssituation utvecklas gynnsamt.

Kuratorn erbjuder samtal med patienter och anhöriga genom enskilda samtal, parsamtal eller familjesamtal. Vid samtalen lämnas information om exempelvis patientens rättigheter, socialförsäkringen och samhällets service samt externa rehabiliteringsaktörer.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen. Du tycker det är roligt att driva utveckling av det sociala arbetet inom hälso- och sjukvård.

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och har några års arbetslivserfarenhet inom socialt arbete.

Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav eftersom det förekommer resor inom länet.

Anställningens omfattning

Vikariat 6 månader.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   SHV 157/22

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.