jobb just nu!

Marknadsförare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.
Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Inom förvaltningen finns också det centrala navet Kulturens hus. Verksamheterna som inryms här är stadsbibliotek, konsthall, konsert- och konferensanläggning och det är dessa verksamheter som tjänsten berör.

Kulturens hus söker nu en marknadsförare med placering vid avdelningen Marknad och Kommunikation. Som marknadsförare ingår du i ett litet team bestående av ytterligare en marknadsförare, marknadsansvarig och två kommunikatörer. Tillsammans med marknadsansvarig ingår du i den del av teamet som arbetar med all produktion av marknadskommunikation för Kulturens hus varumärke och avdelningar både mot privat- och företagsmarknaden. Övriga i teamet arbetar primärt mer övergripande för hela förvaltningen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av Kulturens hus marknadsavdelning vars uppdrag är att driva utvecklingen av den externa kommunikationen och Kulturens hus varumärke.

Som marknadsförare arbetar du med planering och produktion av Kulturens hus marknadsföringsinsatser kring alla verksamheter som finns i huset. Det innefattar ett aktivt arbete med mycket varierande arbetsuppgifter, både inom digital marknadsföring men också med traditionell och relationsskapande marknadsföring.

Arbetsuppgifter kan till exempel vara:
-Produktion av texter till olika kanaler såsom webb, nyhetsbrev, sociala medier, redaktionella texter och pressmeddelanden.
-Planera, genomföra och följa upp marknadsaktiviteter i samarbete med marknadsansvarig
-Produktion av grafiskt material, trycksaker och annonser
-Administrera och göra uppdateringar för Kulturens hus hemsida
-Planera och producera material för Kulturens hus i sociala medier
-Digital annonsering

Din bakgrund och dina styrkor kan komma att påverka hur dina dagliga arbetsuppgifter ser ut.
Du är delaktig i hela processen och kommer i samarbete med marknadsansvarig att planera, producera och publicera innehåll för Kulturens hus. Marknadsinsatserna utvärderas löpande.

Kvalifikationer

-Akademisk utbildning eller annan utbildning inom marknadsföring/kommunikation eller arbetserfarenhet som bedöms som likvärdig
-Kunskap inom grafisk formgivning
-Kunskap inom copywriting eller journalistik
-God kunskap om hur man arbetar med sociala medier
-Grundläggande erfarenhet i bildhantering
-Erfarenhet av att marknadsföra arrangemang är meriterande

Personliga egenskaper
Vi söker en kreativ, nytänkande och social person. Du är prestigelös och kan planera ditt arbete utifrån givna ramar och periodvis också hantera stressfyllda situationer. Du är självgående och vill gärna utvecklas. Vidare är du resultatinriktad, gillar att jobba mot mål och fungerar bra i teamarbete. Tjänsten innebär en stor variation av arbetsuppgifter, vi ser därför gärna att du har en bred bakgrund och en vilja att lära nytt därtill. Självklart har du också ett brinnande kulturintresse!

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse. Arbetstid är dagtid.

Ansökan

Referensnummer:   A840598

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb