Vi söker en skolsköterska som vill vara med och se våra elever växa

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Vi söker dig som vill vara med och bidra i arbetet med en förebyggande och hälsofrämjande skolutveckling och har ett stort intresse för skolans uppdrag. Som skolsköterska på Ringsjöskolan ingår du i skolans elevhälsoteam i nära samarbete med rektor, skolkurator, skolpsykolog, socialpedagog och specialpedagog/speciallärare. Du har förmågan att bygga trygga relationer och är en viktig del i skolans hälsoarbete tillsammans med elever, föräldrar, pedagoger och kollegorna i elevhälsan.

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Arbetar med främjande och förebyggande elevhälsoarbete

• Ansvarar för dokumentation enligt hälso- och sjukvårdslagen samt patientdatalagen

• Ansvarar för att erbjuda och utföra vaccinationer enligt det nationella vaccinationsprogrammet samt Kunna vidta åtgärder vid vaccinationsbiverkningar

• Ansvarar för bedömningar av elevers behov av ytterligare hälsoinsatser

• Informerar och ger medicinsk och folkhälsovetenskaplig kompetens i elevhälsoarbetet

• Tillsammans med skolledning, elevhälsoteam och skolans övriga personal arbetar du för en god Fysisk och psykisk arbetsmiljö för eleverna samt stödjer elevernas utveckling mot utbildningsmålen Initierar och medverkar i utvecklings- och kvalitetsarbete inom verksamhetsområdet

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktsköterska eller skolsköterska. Det är meriterande om du tidigare jobbat med barn och unga. Du har stort intresse av att arbeta utifrån de uppdrag som skolan har, du är nyfiken på och intresserad av utvecklingsarbete utifrån skolsköterskans roll i elevhälsans uppdrag avseende främjande och förebyggande.

Du har mycket god samarbetsförmåga och förmåga att bygga trygga relationer med barn/elever, föräldrar och kollegor inom olika professioner, du är trygg i att arbeta självständigt och du är van att uttrycka dig i tal och skrift på ett professionellt sätt.

Meriterande
Erfarenhet av arbete som skolsköterska
Goda IT- kunskaper då all journalföring sköts digitalt
Erfarenhet av arbete i digitala journalsystem, t.ex. PMO

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Omfattning 75-100 %

Ansökan

Referensnummer:   86/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.