Skolpsykolog till Höörs kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Nu söker vi engagerad skolpsykolog till Höörs kommun.

Arbetsuppgifter

Elevhälsoarbetet är navet i verksamheterna och ett prioriterat område inom barn- och utbildningssektorn. Du kommer att ha ansvar för de psykologiska insatserna i skolverksamheten och förväntas delta i regelbundna elevhälsomöten där du bidrar med det psykologiska perspektivet, både det till det främjande och förebyggande arbetet samt till det individnära och åtgärdande arbetet.

Arbetet bygger på hög tillit där du förväntas ta eget ansvar för hur du lägger upp ditt arbete och prioriterar dina arbetsuppgifter. Tjänsten är centralt placerad under biträdande utbildningschef men du kommer att arbeta nära rektorerna och skolornas elevhälsoteam.

I tjänsten ingår att:
- bidra med kunskap utifrån det psykologiska perspektivet, både med stöd till det pedagogiska arbetet samt inom elevhälsan.
- ge handledning, konsultation och fortbildning till olika personalkategorier inom skolan, dels inom ramen för elevhälsoteamen på skolorna, dels direkt till pedagogisk personal.
- göra utredningar och bedömningar av elevers behov av särskilt stöd och förutsättningar för lärande.
- kartlägga, analysera och bidra till utveckling av lärmiljöer.
- samarbeta med externa nätverk, myndigheter och organisationer vid behov.
- delta i skolornas främjande och förebyggande arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har du erfarenhet av arbete som skolpsykolog är det meriterande. Erfarenhet av digitala journalsystem samt körkort krävs för tjänsten.

I Höörs kommun har vi även anpassad grundskola och som en del i arbetet ingår att göra skolformsutredningar och har du kunskap och erfarenhet inom området är det meriterande.

Vi ser att du som söker tjänsten har ett stort engagemang för barn och ungdomar och vill bidra till att våra elever når kunskapsmålen. Din elevsyn utgår ifrån att alla elever vill lyckas och att skolans uppdrag är att stödja dem i detta.

Vidare har du en god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra och besitter en nyfikenhet och ett intresse för att utveckla elevhälsans arbete tillsammans med skolorna.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-01-08

Tjänsten är tidsbegränsad till ett år med möjlighet till eventuell förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   133/23

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.