jobb just nu!

Rektor Centrum för vuxnas lärande/Vuxenutbildningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Arbetslivsförvaltningen ansvarar för kommunens verksamhet inom vuxenutbildning, arbetsmarknad och integration. Centrum för Vuxnas Lärande är Sandvikens kommuns enhet för vuxenutbildning och erbjuder utbildning inom alla skolformer. Ca 110 personer arbetar inom vuxenutbildningen och omkring 3500 elever deltar i utbildning varje år. Centrum för Vuxnas Lärande har följande skolformer och utbildningar i egen regi; sfi, lärvux, grundläggande nivå, gymnasial nivå, yrkesutbildningar, distansutbildningar, yrkeshögskolan och Lärcentrum. Vi har två upphandlade utbildningsanordnare. Vi bedriver ett nära samarbete inom vuxenutbildning med övriga kommuner i Gästrikland.

Vi erbjuder dig bland annat dessa förmåner
- semesterväxling
- årsarbetstid
- friskvård till förmånligt pris
- hälsofrämjande aktiviteter
- extra semesterdagar när du fyller 40 och 50 år
- personal- och fritidsföreningen Pulsen

Arbetsuppgifter

Vi söker en rektor som på ett positivt sätt leder och utvecklar vuxenutbildningen i samarbete med tre biträdande rektorer och en vuxenutbildningschef. Med din människo- och kunskapssyn som grund så leder och inspirerar du hållbart långsiktigt och strategiskt mot hög kvalitet, högt kunskapsfokus och god måluppfyllelse. Du förväntas arbeta på ett sätt där du med förtroende och tillit till medarbetarna naturligt delegerar ansvar, är lyhörd, stöttande och tar tillvara medarbetarnas kompetens. Du förväntas ha ett intresse och kunskap för digitala pedagogiska verktyg och tillsammans med medarbetarna fortsätta bedriva digitalt utvecklingsarbete som redan inletts mot distans och flexibla undervisningsmetoder.

Rektor ingår tillsammans med skolledningen i förvaltningens ledningsgrupp. Du har tillgång till stödresurser inom bland annat lokalfrågor, ekonomi, och HR-frågor. Som ny chef får du en introduktion och kommungemensam ledarutbildning .

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en slutförd lärarutbildning, minst påbörjad rektorsutbildning eller har erfarenhet av likvärdigt ledarskap inom skola och:

-har ett positivt förhållningssätt i mötet med människor och visar ett stort engagemang för ditt arbete
-har god strategisk blick för verksamheten med förmåga att åstadkomma konkreta resultat, följa upp och utvärdera.
- har ledarerfarenheter sedan tidigare.
- utövar ett förtroendeingivande ledarskap med förmåga till kreativ problemlösning.
- är förtrogen med styrdokument och har förmågan att inspirera, skapa förståelse och motivation för verksamhetens och skolformernas uppdrag
- du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
-du håller dig aktuellt omvärldsorienterad.
Det är meriterande om du är insatt i skolfrågor inom vuxenutbildningsområdet och om du framgångsrikt lett förändringsarbeten.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-02-15

Ansökan

Referensnummer:   90-20

Gör ansökan

Övrigt

Som medarbetare i Sandvikens kommun är du varje dag med och formar vår gemensamma framtid. I ditt arbete får du möjlighet att möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Sandvikens 39 000 invånare.

I våra verksamheter arbetar 3000 personer inom 370 yrken. Vår vision är ett Sandviken där vi känner oss hemma och gör varandra bättre. Med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser och med naturen inpå knuten är Sandviken en plats där det är enkelt att trivas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Sandvikens kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.