jobb just nu!

Musikskolan söker en tvärflöjtspedagog och en gitarr-och elgitarrspedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsenKultur- och fritidsverksamheten i Eskilstuna är bred och mångsidig. Det övergripande målet är att det ska finnas möjligheter för alla till eget skapande, att uttrycka sig i olika former och att ta del av professionellt skapad kultur samt ha likvärdiga möjligheter att utöva idrott, organiserat eller på egen hand. Här erbjuds kultur, berikande fritid, bildning och upplevelser. Här finns också ansvaret att samla, vårda och visa kulturarvet.

Eskilstuna musikskola är till för alla flickor och pojkar i Eskilstuna. Verksamheten utgår från flickors och pojkars behov och intresse för musikskapande och kulturella uttryck. Musikskolan ska i första hand verka på fritiden och i staden men kan på uppdrag även verka i skolan.

Vi bedriver den frivilliga undervisningen för 1600 elever i våra egna lokaler på Stålforsskolan och runt om i kommunens grundskolor. Musikskolan har en stor kör- och ensembleverksamhet vilket bidrar till vår omfattande konsertverksamhet.
Vi är närmare 50 personer i kollegiet.

Arbetsuppgifter

Vi är en arbetsplats med hög trivsel och god sammanhållning. Nu välkomnar vi dig som har ett musikintresse och brinner för att lära ut! Låter det intressant? Då ska du söka någon av dessa två tjänster, tvärflöjtspedagog eller gitarr- och elgitarrspedagog.

Undervisningen bedrivs i musikskolans regi och du kommer att arbeta med undervisning enskilt och i grupp. Ditt arbete hos oss kommer bland annat innebära att:

• Lära ut musik till barn från sju år som tvärflöjtspedagog och från nio år som gitarr- och elgitarrspedagog med upp till och med gymnasiet.
• Undervisa i Öppen musikskola med Drop-in verksamhet (gitarr- och elgitarrpedagog)
• Spela med i Eskilstuna symfoniorkester (tvärflöjtspedagog)
• Leda grupper, ensembler samt ha föräldrakontakt.
• Du har vissa administrativa uppgifter i dator som musikskolans verksamhetssystem StudyAlong och kommunens personalsystem PS-självservice. Du kommer även att göra schemaläggning och dokumentation av elever och deras lektioner dagligen.


Får du någon av tjänsterna kommer du ha en mentor som stöttar dig i arbetet vid introduktion och behov. Vi erbjuder dig en arbetsplats med ett gott arbetsklimat och bra instrument att arbeta med.

Kvalifikationer

Till båda tjänsterna söker vi dig som har avslutad gymnasieutbildning och körkort är ett måste eftersom du gör en del resor med bil. Det är starkt meriterande om du har akademisk examen eller motsvarande minst 160p/270hp som instrumentalpedagog i tvärflöjt eller gitarr-elgitarr eller en påbörjad eftergymnasial utbildning inom musik.

Vi ser även det som starkt meriterande för båda tjänsterna om du har erfarenhet av pedagogisk verksamhet för barn i åldrarna sju år och uppåt och kunskaper i modern undervisningslitteratur eller pedagogiska metoder. Har du erfarenhet av instrumentalundervisning i grupp, erfarenheter av att leda grupper/ensemble och konsertverksamhet är det också meriterande för tjänsterna.

Du behöver kunna flytande svenska i tal och skrift för att kunna kommunicera med och undervisa eleverna. Det är även bra om du har grundläggande datakunskaper för att kunna utföra de administrativa uppgifterna som tjänsterna innebär. Om du har flerspråkiga kunskaper är det positivt för tjänsterna.

Dina personliga egenskaper är viktiga för rollerna som instrumentalpedagog och för att passa in på denna arbetsplats. Du behöver vara en person som har lätt för att samarbeta med andra och tar eget ansvar för ditt arbete. Vi hoppas att du är en inlevelsefull person som har lätt för att förstå andra och lyssnar in elevernas behov och intresse. För att passa i dessa pedagogiska roller ser vi att du är en självständig person med en god ledarskapsförmåga, men även att du har stort elevfokus och är bra på att skapa förtroendegivande relationer med andra.

Anställningens omfattning

tvärflöjtspedagog till 20/6 2020
gitarr- och elgitarrpedagog till 20/12 2019

Önskvärd start från 12/8 2019
Visstid
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   5349

Gör ansökan

Anställning

Omfattning: 75% tvärflötspedagogen, 75-95% gitarr- och elgitarrspedagogen

Arbetstid: Schema.
Dag, kväll och vissa helger.

Övrigt

Vi kommer att ha intervjuer för tjänsterna under v.32.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.