Är du förskollärare? – Vi söker dig till Lekebergs kommun 😊

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Lekeberg ligger mitt emellan storstadens utbud och landsbygdens idyll!
Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. Vi strävar emot att vara en effektiv, hållbar och trygg kommun för våra kommuninvånare och medarbetare.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar! Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Arbetsuppgifter

Vi söker nu förskollärare till förskolan Södra i Fjugesta och LärKan i Lanna/Hidinge som tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget vill vara med och utveckla barnens utbildning. Är det dig vi söker? - Välkommen med din ansökan!

Förskolan Södra består av sex åldersindelade avdelningar som arbetar projektinriktat och anpassar lärmiljöerna efter barnens intressen. Förskolan har nya, ljusa och luftiga lokaler samt en inspirerande miljö såväl ute som inne. På förskolan arbetar vi mycket med språkutvecklande arbetssätt och kreativt skapande i någon av våra fina ateljéer. Förskolan Södra har också tillagningskök där maten lagas från grunden.

LärKan är en förskola som ligger naturnära och består av fyra åldersindelade avdelningar. Förskolan har en inbjudande och stimulerande miljö såväl ute som inne. Vi vill att våra lärmiljöer ska vara inspirerande och utforskande samt arbetar projektinriktat utifrån barnens intressen. Förskolan har också ett tillagningskök där maten lagas från grunden.

I ditt uppdrag som förskollärare ingår att:
• tillsammans med kollegor ansvara för och skapa en meningsfull, trygg och utmanande miljö för barnen
• se till att varje barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar
• uppmuntra kreativitet, leklust och nyfikenhet hos barnen
• utveckla och upprätthålla goda relationer till kollegor, barn och vårdnadshavare
• driva, utveckla och planera det pedagogiska arbetet utifrån läroplanen
• arbeta med ständig kvalitetsutveckling av utbildningen.

Som tillsvidareanställd förskollärare i vår kommun erbjuds du utöver våra ordinarie förmåner:
• Pedagogisk utvecklingstid
• Kompetensutveckling med fem kompetensutvecklingsdagar/år
• Kollegialt lärande i nätverk
• Deltagande i pågående projekt
• Avgiftsfri pedagogisk lunch
• En naturnära arbetsmiljö
• Arbetskläder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är:
• legitimerad förskollärare eller har examen och väntar på legitimation
• väl medveten om förskolans uppdrag.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som förskollärare och/eller erfarenhet av ledning/samordning.

Du har god förståelse för barns olika sätt att lära och hur du som pedagog kan utmana barnen i att ta nya steg i sitt lärande. Du är kreativ och engagerad och har en förmåga att tillsammans med kollegor erbjuda barnen en god omsorg och stimulerande lärmiljö. Du tar barn och barns delaktighet på allvar, har ett professionellt förhållningssätt mot alla du möter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Vi kräver utdrag ur belastningsregistret.

Anställningens omfattning

Tillträde i augusti eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1225142

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.