Stödassistenter till gruppbostad Elevhemsgatan 18

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa & hälso- och sjukvård, Stöd & service, Socialpsykiatri & öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

Verksamhetsområde Stöd & service söker en stödassistent till Elevhemsgatan 18.

Arbetsuppgifter

Elevhemsgatan är en gruppbostad för personer inom LSS. Verksamheten startade under 2019 och ligger nära Bergnäsets centrum. Som stödassistent på Elevhemsgatan arbetar du med personer med varierande funktionsnedsättningar utifrån ett salutogent förhållningsätt. Du arbetar med lågaffektivt bemötande som är en metod för hantering av problemskapande beteende. Arbetet innebär att du ger service och personlig omvårdnad utifrån brukarens individuella behov och resurser. Du ska skapa möjligheter för dem att leva ett aktivt liv utifrån egna förutsättningar.

Genomförandeplaner används som en aktiv arbetsmetod och utvecklas utifrån brukarens önskemål och behov samt utvärderas kontinuerligt. Du ska kunna arbeta i team och inser vikten av dokumentation, uppföljning och utvärdering för att nå målen med verksamheten.

I arbetet ingår kontakt och samarbete med sjuksköterska, rehabiliteringspersonal, företrädare, daglig sysselsättning med flera. Arbete på andra närliggande verksamheter förekommer genom samverkan och utlån. Du fungerar som stödperson och deltar vid arbetsplatsträffar/teamträffar och nätverksträffar.

Kvalifikationer

Du har en gymnasial utbildning inom Vård- och omsorgsprogrammet alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Arbetet kräver att du ska kunna skapa en meningsfull vardag och fritid för brukare så vi ser gärna att du har erfarenhet av omvårdnadsarbete. Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med personer som har autism samt inslag av neuropsykiatriska diagnoser. Vi ser gärna att du även har utbildning/erfarenhet av tecken som stöd.

Som person ska du ha ett genuint intresse och engagemang för att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Arbetet kräver att du är serviceinriktad, positiv, strukturerad och drivande i ditt arbete. Du är initiativrik, trygg i dig själv, har god empatisk förmåga och har lätt för att förutse brukarnas behov och förändringar i behoven. Du relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift samt datakunskaper.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för uppdraget!

Skicka med betyg för att styrka ditt CV.

Anställningens omfattning

Schemalagd arbetstid: Dag, kväll, helg, sovande jour.

Ansökan

Referensnummer:   A1023505

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb