jobb just nu!

Integrationssamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Du kommer att tillhöra Enheten för social hållbarhet som verkar för att de nationella målen för folkhälsa, integration, jämställdhet och mänskliga rättigheter ska få genomslag i länet. Våra uppdrag hanterar bland annat förebyggande arbete mot alkohol-, narkotika-, doping och tobak, alkohol och tobakstillsyn, brottsförebyggande arbete, tidiga insatser under asyltiden, mottagande av nyanlända och ensamkommande barn, jämställdhet, våld i nära relationer, människohandel och prostitution, hedersrelaterat våld och förtryck, mänskliga rättigheter, funktionshinder, nationella minoriteter, utsatta EU-medborgare, personligt ombud samt föräldraskapsstöd.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att genom uppdrag från länets kommuner utveckla integrationsarbetet i länet. I arbetet ingår bland annat att driva nätverk, stödja projekt och samordna utvecklingsinitiativ mellan kommunerna. Som integrationssamordnare är det viktigt att fånga upp kommunernas behov, bevaka kommunernas intressen samt vara en länk mellan kommuner och myndigheter, civila samhället och andra aktörer. Du förväntas arbeta självständigt och arbetet innebär varje verksamhetsår resor till länets kommuner för att kunna upprätthålla en god samverkan.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, gärna med inriktning mot integration, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av kommunalt arbete är ett krav, men det kan även vara en merit med arbete inom regional eller statlig förvaltning. Erfarenhet av processledning eller kunskap av olika metoder som gör att du känner dig bekväm att driva förändrings- /utvecklingsprocesser är meriterande. Vi ser gärna att du har god kunskap om migrations- och integrationsprocessen. Du är en van systemanvändare och kan Officepaketet.

Som person är du lyhörd, prestigelös, har lätt för att bygga förtroende samt har en förmåga att skapa givande samarbeten. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad, drivande och att du har förmågan att se helheter. Du kan hitta balans mellan att leverera god kvalitet och att hålla tidsplaner. Genom ditt positiva förhållningssätt och din flexibilitet bidrar du både till en god arbetsmiljö och att enheten når sina mål. Du är tålmodig och har en förmåga att tänka strategiskt. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillsvidare. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   11348

Gör ansökan

Övrigt

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning.