Fritidspedagog till Mullhyttans skola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, gymnasium samt vuxenutbildning. I vår förvaltning arbetar för närvarande ca 250 medarbetare.

Vi lägger grunden för det livslånga lärandet genom att erbjuda trygg omsorg och stimulerande lärmiljöer. Vi arbetar aktivt med vägledande samspel och utgår från barnens och elevernas förutsättningar och deras personliga förmågor.
Vi arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bästa möjliga förutsättningar för en trygg och lyckad skolgång.
Vi erbjuder våra barn och ungdomar en meningsfull fritid genom våra fritidsverksamheter.Mullhyttans skola är belägen ca 8 km väster ut från Fjugesta. Vår skola är en liten enparallellig F-6-skola med fritidshem och natur in på knuten. Det finns en stor inbjudande skolgård som uppmuntrar till lek och som även används som spontanidrottsplats.

Skolan ligger mitt i Mullhyttan och har ca 120 elever som är fördelade inom ett arbetslag. Lärare och fritidspersonal arbetar nära varandra och här får eleverna arbetsro och inspiration att hämta nya kunskaper. På skolan arbetar ca 15 medarbetare i en sammansvetsad grupp med fokus på samarbete.
Vårdnadshavarna är en viktig samarbetspartner för oss och vi har en aktiv Hem & Skola förening som stöttar och hjälper oss i vår gemensamma strävan att skolan blir språngbrädan som ska ge barnen glädjen i lärandet och valmöjligheter framåt i livet.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en fritidspedagog till Mullhyttans fritidshem! Skolan präglas av god sammanhållning och engagerade pedagoger som ställer upp för varandra. Vill du bli en del av vårt team?

En tjänst på vårt fritidshem innebär att vara en del av hela skolans verksamhet. Vår skola strävar efter en hög delaktighet och en god arbetsmiljö där ett helhetstänk prioriteras. Hos oss får du möjlighet att utveckla och driva det pedagogiska arbetet inom vår fritidsverksamhet och även i skolans verksamhet. Under skoldagen arbetar du inom grundskolan tillsammans med klasslärare för att under eftermiddagen övergå till fritidsverksamheten.

Tillsammans med övriga kollegor på fritidshemmet ansvarar du för att verksamheten utvecklas mot uppställda mål där elevernas möjligheter till positiv utveckling är i fokus. I uppdraget ingår att stimulera elevernas utveckling, nyfikenhet och sociala gemenskap genom bland annat lek, rörelse och skapande aktiviteter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är:
• legitimerad lärare med inriktning mot fritidshem alternativt behörig fritidspedagog eller har examen och väntar på legitimation
• väl förtrogen med fritidshemmets och skolans styrdokument.

Vi ser det som meriterande om du har:
• tidigare erfarenhet av arbete inom skola och/eller fritidshem.

Du stimuleras av att arbeta i en verksamhet med fokus på utveckling. Du är kreativ och kommer med idéer och lösningar som kan leda till ny praktik. Vi förväntar oss av dig att du är en person som kan skapa en positiv, kreativ och skapande lärmiljö för eleverna. Förmåga att arbeta självständigt men också i samarbete med kollegor ser vi som självklart. Du arbetar för att utveckla hög kvalitet i elevernas utveckling samt har förmåga att förmedla din kompetens och inge förtroende till elever, vårdnadshavare och personal.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-12-01

Tidsbegränsad till: 2023-06-30

Det finns eventuellt möjlighet till förlängning.
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1155963

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.