Fysioterapeut/Sjukgymnast/Arbetsterapeut med blicken riktad mot utbildning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Här är din stora chans att få arbeta med ett attraktivt och levande utbildnings- och utvecklingsarbete, inom Sociala Sektorn i Borlänge Kommun.

Du kommer att arbeta med ett evidensbaserat utbildningskoncept i förflyttningskunskap och rehabiliterande förhållningssätt, med möjlighet att driva och vara delaktig i olika utvecklingsarbeten inom dessa områden.

Att arbeta som utbildare är ett roligt, utvecklande och förebyggande arbete. Inom våra utbildningsområden finns utvecklingsmöjligheter där vi är drivande, aktiva och delaktiga.

Du kommer att arbeta tillsammans med arbetsterapeut kollega i ett utbildningsteam. Tillsammans håller ni i utbildningar samt utvecklar utbildningskonceptet. En viktig arbetsuppgift är att driva arbetet framåt, så många kontakter ska tas och samarbete och planering med andra aktörer är viktigt.

Du kommer att få en introduktion så att du känner dig trygg i ditt arbete.
Vi erbjuder en rad förmåner för dig som anställd i Borlänge kommun, bland annat internutbildningar, friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Kommunens värdegrund är en stor del av vårt dagliga arbete:
-Jag finns här för Borlängebon
-Jag gillar utmaningar
-Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

De som går utbildning i förflyttningskunskap är vård- och omsorgspersonal samt elever som går kommunala vårdutbildningar. Tanken är att få en röd tråd från skola till kommunen som arbetsplats.

Borlänge kommun arbetar utifrån systemsyn, så även medarbetare från andra sektorer i kommunen kan vara aktuella att få utbildning i ergonomiska arbetsprinciper.

Du och din kollega håller i kontinuerliga uppföljningar gällande förflyttningskunskap, ute på enheter och i metodrum.

Du och din kollega utbildar Rehabcoacher som får en grundutbildning och sen fortlöpande utbildning, 1-2 tillfällen/år.

Även utbildningsuppdrag utifrån systematiskt arbetsmiljöarbete och avvikelsehantering förekommer. En viktig uppgift framåt är att förtydliga och förstärka förflyttningskunskap i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Syftet med utbildares uppdrag är att öka patientsäkerhet och minska arbetsrelaterade belastningsskador. Patientsäkerhet och god arbetsmiljö går hand i hand.

Du kommer att arbeta i ett ändamålsenlig och fint metodrum som är utrustat med sängar, mobila personlyftar och andra förflyttningshjälpmedel.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut/arbetsterapeut eller har likvärdig utbildning för tjänsten. Du behöver vara utvecklings- och lösningsfokuserad samt kunna arbeta både självständigt och teambaserat. Du ska vara flexibel, tydlig och engagerad. Du ska kunna bemöta människor i olika situationer på ett professionellt sätt samt vara bra på att bygga relationer och skapa kontakter. Du har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga, i såväl tal som skrift. Goda Kunskaper i Svenska är ett krav. B-körkort är ett krav.

Meriterande: Erfarenhet av kliniskt arbete i kommun eller region. Förflyttningsutbildning Modern Arbetsteknik eller motsvarande. Utbildning inom ergonomi. Lyft/förskrivarutbildning via LD hjälpmedel, hjälpmedelcenter Sverige eller motsvarande. Tidigare erfarenheter av att planera och leda utbildningar.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1260102

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.