jobb just nu!

Behandlingsassistent vikarier

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Socialförvaltningens öppenvård arbetar integrerat. Det innebär att alla medarbetare på öppenvården arbetar tillsammans för att möta medborgarnas behov. Samtliga personalresurser är organiserade under en verksamhetschef.

På våra två stödboenden och uppsökande verksamhet som tillhör Öppenvård vuxen har vi 7 medarbetare, en teamledare som planerar och fördelar det dagliga arbetet och en ansvarig avdelningschef.

I arbetet som behandlingsassistent kommer du att delta i den dagliga verksamheten där du kommer att möta de klienter vi arbetar med inom öppenvården, både på våra stödboenden samt i klienternas egna bostäder. Vår målgrupp är personer med missbruk- och beroendeproblematik.

I dina arbetsuppgifter ingår det att i samarbete med dina kollegor samt enskilt arbeta med motivations- och behandlingsarbete, ofta i kombination med socialt stödjande insatser. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna.

Vi arbetar utifrån uppdrag från myndighet vuxen och myndighet barn- och familj och vi och har ett nära samarbete med handläggare på Socialförvaltningen.

I arbetet ingår att Insatser och aktiviteter ska dokumenteras och följas upp löpande i vårt dokumentationssystem.

Du har kontakter med klientens nätverk och nära samarbete med andra aktörer inom missbruk och beroendevården.

Du deltar aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Erfarenhet av att arbeta med psykosocialt behandlingsarbete med personer som har missbruk och/eller beroendeproblematik. Erfarenhet av att bedriva samtal både enskilt och i grupp. Utbildning och träning i MI är meriterande.

Körkort är ett krav för tjänsten.

Utbildning till behandlingsassistent eller motsvarande utbildning. Gärna enskilda kurser inom socialt arbete eller beroendekunskap.1.1 Personlig mognad , Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

2.1 Samarbetsförmåga, Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

2.1 Empatisk förmåga, Har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

3.1 Strukturerad, Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

1.1 Självgående, Tar ansvar för sin uppgift. Strukturerar själv sitt angreppssätt och driver sina processer vidare.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Timvikariat vid ordinarie personals frånvaro

Ansökan

Referensnummer:   C30886

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.