Enhetschef till enheten Rådgivning och regelinformation

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Enheten Rådgivning och regelinformation är en av fyra enheter på avdelningen Tillstånd och upplysning. Enhetens uppdrag är att ge stöd och råd till företag och verksamheter om gällande och kommande kemikalieregler. Enheten ansvarar för myndighetens frågetjänst som svarar på företagens både muntliga och skriftliga frågor om vilka kemikalieregler och lagstiftning som gäller för olika verksamheter. Vi arbetar med utåtriktade informationsinsatser för att nå ut med regelinformation till berörda företag/verksamheter, t ex utvecklar vi information på myndighetens webbplats. Vi genomför även seminarier, medverkan på mässor och föreläsningar, tar fram faktablad, film, medverkar i sociala medier mm. Vår målsättning är att stödja företagen att göra rätt från början.

Arbetsuppgifter

Kemikalieinspektionen erbjuder en chefsroll för en grupp medarbetare med stort engagemang, hög kompetens och mycket driv.

Som enhetschef har du ett ansvar för att utveckla och driva enheten utifrån Kemikalieinspektionens helhetsperspektiv och uppdrag. Du har personalansvar och arbetsmiljöansvar för 12-13 medarbetare och du rapporterar till avdelningschefen. En av dina huvuduppgifter är att utveckla individerna i din verksamhet och säkerställa kompetensutveckling för att långsiktigt utveckla verksamheten. Du bidrar till ett gott samarbets- och arbetsklimat på enheten och utvecklar samarbetet både internt och externt.

I din tjänst ingår ansvar för verksamhetsplanering, budget, resultat och uppföljning på enheten.

Du förväntas vara en närvarande, engagerad, lyhörd och initiativtagande chef, som lyfter fram det bästa hos dina medarbetare. Du ger struktur och kommunicerar tydligt organisationens mål till dina medarbetare och knyter dessa till den egna verksamheten. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp där du bidrar med din kompetens och erfarenhet för att föra verksamheten framåt och nå avdelningens och myndighetens mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning eller en annan utbildning tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behöver ha erfarenhet av att ha varit både chef och ledare samt haft personal- och verksamhetsansvar. Har du erfarenhet av strategiskt arbete i en ledningsgrupp är det meriterande.

Du bör ha erfarenhet av att leda i förändring och av att driva utvecklings- och förändringsarbete. Du behöver ha förmåga att leda medarbetare med hög expertkunskap och stort engagemang. Vi ser också gärna att du har arbetat med rådgivande och stödjande verksamhet tidigare. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i den offentliga förvaltningen.

Som chef är du tydlig, drivande, lyssnar och fångar upp goda idéer samt har förmågan att inspirera, utveckla och stärka kvalificerade medarbetare och kollegor. Du är flexibel och har en förmåga att se till organisationen som helhet såväl som till din egen verksamhet. Du är konstruktiv och lösningsinriktad och strävar efter att ständigt utvecklas i ditt ledarskap.

Du är en god kommunikatör och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2.3.a-H22-05186

Gör ansökan

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar 6 månaders provanställning på alla anställningar.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.