jobb just nu!

Socialsekreterare till Borlänge kommuns barnteam

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Finn ett härligt team.
Vi är ett gäng socialsekreterare samt en 1:e socialsekreterare som behöver utöka med två kollegor, en fast och en vikarie, för att kunna hjälpa Borlängebon på bästa sätt. Vi erbjuder dig ett stabilt team där vi ser och hjälper varandra med en god gemenskap präglad av massor av skratt.

Efter första veckan hade jag träningsvärk i magen av allt skratt
Nyanställd 2019.

Som en del av vårt team får du även introduktionsprogram, en fadder som stödjer dig i ditt arbete samt regelbunden handledning. I vår kompetensutveckling ingår BBIC, Signs of Safety och MI.

Barnteamet är ett av 7 team inom barn- och ungdomsenheten. Varje team leds av minst en 1:e socialsekreterare. Vi är en organisation under utveckling med delaktiga enhetschefer där vi strävar mot ständig förbättring och ett enat IFO (Individ- och familjeomsorg). I arbetet har vi hjälp av två metodstödjare som bland annat servar oss med rutiner, omvärldsspaning och aktuell forskning.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Vår huvuduppgift är att utreda barns situation och utifrån det tillsätta och följa upp insatser. För oss är det viktigt att inget barn far illa och att handläggning och fattade beslut är rättssäkra. Vi tror på att hjälpa och vägleda familjer att hitta sin kapacitet för att kunna göra egna förändringar.

Annonsen avser två tjänster, en tillsvidaretjänst och ett vikariat till juni 2021, ange i din ansökan vilken tjänst du är intresserad av.

Kvalifikationer

Socionomexamen, eller annan likvärdig examen enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård. B-körkort är ett krav för tjänsten. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket, såväl skriftligt som muntligt.

Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, ansvarstagande och drivande. Det är viktigt att du kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling samt att du har förmåga att hantera svåra situationer. Du är öppen, nyfiken, social och flexibel. Du är van att ta egna beslut.

Vi ser positivt på om du tidigare arbetet inom socialtjänsten, främst inom barn- och ungdomsområdet. Utbildning i MI,BBIC och Signs och safety är meriterande.

Vi hoppas att vi är teamet du söker.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Annonsen avser två tjänster, en tillsvidaretjänst och ett vikariat till juni 2021, ange i ansökan vilken tjänst du är intresserad av.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A956370

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.