jobb just nu!

Stadsträdgårdsmästare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Vi söker en driven och kreativ Stadsträdgårdsmästare som vill vara med och förvalta och utveckla varumärket Enköpings parker.

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av ca 300 personer fördelat på åtta olika avdelningar som har ett nära samarbete. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en väl fungerande vardag för Enköpingsborna. En av dessa avdelningar är park, gata och trafik.

Avdelningen park, gata och trafik består av 36 personer, fördelat på projekt/utveckling och drift/anläggning. Parkenheten består av 21 personer som arbetar med planering, utveckling, drift och anläggning av kommunens gröna miljöer som parker, lekplatser, tätortsnära skog- och naturområden.

Arbetsuppgifter

Som stadsträdgårdsmästare har du det övergripande ansvaret för utveckling och förvaltning av kommunens grönområden. Du förväntas ha en helhetssyn kring utvecklingen av den gröna miljön i kommunen, från visioner till projektering och genomförande samt underhåll och skötsel. Det är viktigt att du styr verksamheten mot uppsatta mål, såväl strategiska som taktiska. I tjänsten ingår ekonomiansvar.

Kommunikation och att bygga goda relationer, både internt och externt, är viktigt för tjänsten. Förutom ett nära samarbete inom den egna avdelningen innebär tjänsten även ett nära samarbete med plan- och exploateringsavdelningen.

Som stadsträdgårdsmästare är du ansiktet utåt för Enköpings parker och offentliga miljöer, därför behöver du vara intresserad av omvärldsbevakning och benchmarking inom verksamhetsområdet.

Nätverkande är en viktig arbetsuppgift samt att marknadsföra varumärket Enköpings parker bland annat genom olika digitala kanaler och kommunens turistnäring. En viktig uppgift är att ansvara för Trädgårdsdagen i Enköping som är en festdag i trädgårdens tecken.


Kvalifikationer


Vi söker en Stadsträdgårdsmästare som är kreativ och visionär. Vi söker dig med grön kompetens, som landskapsarkitekt eller liknande, med flerårig erfarenhet av liknande uppdrag. Erfarenhet av att ha arbetat med stadsplaneringsfrågor och tidigare arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande. För oss är det viktigt att du har kunskap kring LOU och upphandling. Du behöver ha B- körkort samt god datavana.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, såsom att du är ansvarsfull och att du är bra på att skapa engagemang och delaktighet hos dina kollegor. Du är driven, självgående och har god samarbetsförmåga och kommunikationsvana. Det är viktigt att du är strukturerad och att du har förmåga att se helheten. Du behöver se till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vi förutsätter att du handlar i enlighet med verksamhetsplan, mål, policys och riktlinjer samt att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-01-01

Eller enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C43691

Gör ansökan