Höörs kommun söker HR-specialist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

HR-enheten består av en HR-och kommunikationschef samt fyra HR-specialister. Vi är ett tajt, sammansvetsat team, med stort driv och passion för arbetet vi utför. Vi delar upp våra arbetsområden efter våra kompetenser och hjälps åt utifrån verksamhetens behov. Förutom trevliga kollegor och spännande arbetsuppgifter erbjuder vi bland annat också friskvårdsbidrag, flextidsavtal samt möjlighet till fler semesterdagar. Då arbetsgruppen fått utökade uppdrag så söker vi två nya kollegor för vikariat som kan komplettera vårt team med sitt engagemang, sin kunskap och kompetens!

Arbetsuppgifter

HR-enheten erbjuder ett operativt och strategiskt stöd utifrån kommunens HR-processer och hjälper i förlängningen verksamheten att nå uppsatta mål. I din roll som HR-specialist stödjer du kommunens chefer inom hela HR-området, t.ex. arbetsrätt, lagar och avtal, rehabilitering, samverkan, lönebildning och arbetsmiljö. Du driver egna projekt, tar fram utbildningsmaterial och håller utbildningar för chefer, omvärldsbevakar samt föreslår utvecklade och nytänkande arbetssätt och rutiner inom ditt område.

För att nå framgång i ovanstående behöver du vara en person som stimuleras av utmaningar och ansvar, samt tar initiativ till att förbättra, utveckla och effektivisera arbetet inom hela HR-området.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som har en akademisk examen inom HR-området med minst två års erfarenhet inom HR arbete. Du känner dig trygg med att tolka och tillämpa lagar och kollektivavtal, gärna med erfarenhet av kommunal verksamhet. Det är en förutsättning att du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Du har arbetat med Microsoft Office-paketet samt olika personalrelaterade IT-verktyg och stödsystem.

Som person är du nyfiken, en doer som får saker och ting gjorda och arbetar strukturerat. Du är en lagspelare som gärna delar med dig av din kunskap och dina erfarenheter. Samtidigt är du trygg med att självständigt driva projekt och tycker om utvecklingsarbete som förbättrar processer.

För att lyckas i rollen ser vi att du har lätt för att etablera stabila och förtroendefulla relationer, du är lyhörd för chefernas behov och har en förmåga att på ett pedagogiskt sätt förmedla information. Du har en fallenhet för att strukturera ditt arbete där noggrannhet och god planeringsförmåga gör att du kan arbeta mot deadlines.

Är du intresserad av att arbeta på vår HR-enhet som präglas av arbetsglädje, engagemang samt professionalitet så är du välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tjänsterna avser två vikariat för ca 1,5 år Tillträde enligt överenskommelse
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   165/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.