IT-tekniker

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Om enheten
Vi söker en IT-tekniker till IT-enhet. IT-enheten ansvarar för myndighetens strategiska IT-frågor, tillhandahåller deras gemensamma IT-plattform samt tillgodoser myndighetens behov av IT-lösningar. I enheten ingår funktioner för servicedesk, infrastruktur, säkerhet, IT-projekt och utredningar samt systemförvaltning.

Arbetsuppgifter

Rollen som IT-tekniker är ett tidsbegränsat uppdrag.

I din roll som IT-tekniker kommer du huvudsakligen byta ut samt installera ny programvara och image på användarnas telefoner och datorer. Arbetet omfattar utbyte och installation av ca 110 telefoner.

Du kommer att utgå från en manual och sammanställa listor kring vilka telefoner och datorer som behöver lämnas in och åtgärdas. I uppdraget ingår även att se till att inventarielistor är korrekta och uppdaterade. Även viss enklare IT-support på datorer kan förekomma.

Då du dagligen kommer ha kontakt både inom och utanför IT-enheten, ser vi att du är en serviceinriktad person med hög kommunikationsförmåga som har lätt för att samarbeta med andra.

Arbetsuppgifter
• Byta ut telefoner och datorer.
• Uppdatera inventarielistor för telefoni.
• Installera ny programvara och datorimage.
• Kontakta användare för inlämning och utlämning av utrustning.
• Enklare it-support.

Arbetet kräver att du fysiskt närvarar på plats vid kontoret i Sundbyberg.

Kvalifikationer

Du behöver:
• Ha minst en avslutad gymnasial utbildning, gärna inom IT.
• Ha grundläggande kunskaper inom Windows 10, Active Directory och IOS.
• Ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• Svenskt medborgarskap, men gärna utländsk bakgrund. Detta då tjänsten är placerad i säkerhetsklass och kräver en godkänd säkerhetsprövning.

Som person är du:
• Serviceinriktad
• Strukturerad
• Problemlösande.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare men får gärna ha utländsk bakgrund.

Anställningens omfattning

Direkt efter sommaren (månadsskiftet augusti/september). Längden på anställningen beror på hur mycket du kan arbeta per vecka.
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   2.3.a-H22-05034

Gör ansökan

Lön

Enligt överenskommelse (timlön eller månadslön).

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.