Hygiensjuksköterska till Vårdhygien

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Målet för vårdhygien är att förebygga och begränsa uppkomst av vårdrelaterade infektioner samt att förebygga och begränsa smittspridning. Vårdhygien är en rådgivande expertfunktion för all vård och omsorg i Region Kronoberg inklusive länets kommunala vård.

• Vill du vara med och förebygga vårdrelaterade infektioner och förhindra smittspridning inom vår region?
• Tycker du om att arbeta självständigt men samtidigt samarbeta med många olika verksamheter och yrkesgrupper?
• Tycker du att det är stimulerande att ställas inför frågor det inte alltid finns klara svar på?

Då kanske vi är rätt arbetsplats för dig!
Vårdhygien är en fristående enhet inom Region Kronoberg med placering på Centrallasarettet i Växjö. Enheten utgörs av fyra hygiensjuksköterskor och två hygienläkare. Vi har ett nära samarbete med Klinisk mikrobiologi och Smittskyddsenheten och är ofta engagerade i nationella nätverk. Vårt arbete består i huvudsak av långsiktigt förebyggande arbete men också av mer akuta insatser.

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är varierade och innefattar kontakt med medarbetare och chefer på alla nivåer i organisationen. Som hygiensjuksköterska hos oss är du med och tar fram rutiner och riktlinjer samt undervisar och ger råd i olika vårdsituationer. Arbetet innebär också att kartlägga och arbeta med att förebygga vårdrelaterade infektioner samt att hantera smittspridning. Du kommer vidare att medverka vid upphandlingar av sjukvårdsutrustning och vid planering av både ny- och ombyggnation av vårdlokaler. Arbetsresor inom regionen och övriga Sverige är vanligt förekommande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du innehar körkort. Specialistsjuksköterskeexamen är meriterande. Du ska ha flera års klinisk erfarenhet, med fördel från olika verksamheter. Du ska vara bekväm med att tala inför grupp och ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du har lätt för att samarbeta i team, både som teamledare och medlem. Vi värdesätter erfarenheter av projekt- eller utvecklingsarbete, undervisning, forskning, handledning, arbete i ledande befattning, pedagogisk utbildning samt forskningsutbildning.

Du är van att prioritera, ta initiativ och organisera ditt arbete självständigt. Du behöver ha en god planeringsförmåga och vara flexibel, noggrann och serviceinriktad. Viktigt är också god förmåga att kommunicera, entusiasmera och förmedla kunskap eller information till olika yrkesgrupper inom sjukvården, både medarbetare och chefer på alla nivåer. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande intervjuer och urval samt personlighets- och kapacitetstester som en del i rekryteringsprocessen. Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   HSJ 6/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Bifoga endast betyg, intyg och eventuell legitimation som är relevanta för aktuell tjänst.
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.