Speciallärare/Specialpedagog till Enebackeskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Höör ligger mitt i Skåne, har goda tågförbindelser, vacker natur, 17 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1400 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och hjälps åt att skapa god arbetstrivsel genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor och medborgare. Hög serviceanda, professionalitet och engagemang utmärker vår organisation.

Barn och utbildningsnämnden i Höörs kommun arbetar under innevarande mandatperiod med 3 prioriterade mål för Höörs skolor:
- Ökad skolnärvaro
- Trygg miljö för lärande
- Tillgängliga lärmiljöer

Välkommen till Enebackeskolan - skolan som arbetar för att sätta eleven i första rummet!

Vi är en F-6-skola placerad i centrala Höör som nu söker speciallärare alt. specialpedagog till verksamheten. Om du brinner för specialpedagogiskt arbete, vill ta ansvar för elevernas lärande och vill vara delaktig i Enebackeskolans utvecklingsarbete - då är detta tjänsten för dig!

Som specialpedagogisk kompetens ingår du i vårt elevhälsoteam som har ett fokus på det främjande arbetet för att skolan som helhet ska kunna erbjuda en god lärmiljö för alla elever. Du har i tjänsten tillgång till profession samverkan med flera specialpedagogiska kollegor både inom skolan och i ett kommunövergripande sammanhang. Enebackeskolan har en egen chef för elevhälsoteamet som särskilt fokuserar på elevhälsoteamets utveckling. I vårt elevhälsoteam finns ett nära samarbete såväl inom gruppen som med övrig personal.

Enebackeskolan har ca 650 elever ca 100 anställda. Vi är uppdelade på olika byggnader vilket gör att både elever och personal får möjlighet till såväl det lilla sammanhanget präglat av nära relationer som det stora perspektivet där det finns gott om kollegor och elever att lära och inspireras av.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som speciallärare/specialpedagog kommer du arbeta främjande, förebyggande och åtgärdande med elever, klasser och personal. Du kommer att få arbeta med undervisning till elever i behov av särskilt stöd, handleda personal, stödja arbetet med pedagogiska hjälpmedel, genomföra pedagogiska utredningar och dokumentera insatser inom ramen för särskilt stöd. Den specialpedagogiska kompetensen observerar såväl elevers lärandeprocess som pedagogers undervisning och är en drivkraft för att utveckla undervisningen i både det enskilda klassrummet och enligt skolans utvecklingsplan. I uppdraget ingår även att samordna, följa upp och utvärdera intensivinsatser som utförs enligt det specialpedagogiska årshjulet eller enligt behov som identifieras under läsåret.

I rollen som speciallärare/specialpedagog kommer du främst att utföra ditt uppdrag i ett av skolans 4 arbetslag. Du ingår i skolans specialpedagogiska team och driver tillsammans med kollegorna ett utvecklingsorienterat arbete som är till gagn för alla skolans elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med en vidareutbildning som speciallärare eller specialpedagog och som har tidigare erfarenhet av specialpedagogiskt arbete inom F-6. Tjänsten kräver att du:

- Kan planera ditt arbete självständigt och tar ansvar för att prioritera mellan olika behov.
- Trivs med att jobba i tvärprofessionella team och söker aktivt samarbete med andra professioner i skolan.
- Har erfarenhet av att handleda pedagogisk personal och utmanar kollegor att reflektera kring undervisning, elever och stödbehov.
- Vill och kan ta ansvar för såväl det egna arbetet som det skolövergripande utvecklingsarbetet.
- Har erfarenhet och utvecklats inom dokumentationsarbetet med pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram.
- Har förmåga att bygga goda och hållbara relationer till både elever och personal.
- Har goda kunskaper om hur undervisningen i klassrummet påverkar olika elevers lärande
- Har goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta med elever med olika typer av sårbarhet i lärandeprocesser.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av specialpedagogiskt arbete.

Stor vikt fästs vid personliga egenskaper och förmågor.

Låter tjänsten intressant? Skicka in din ansökan idag! Löpande urval kan komma att tillämpas.

Anställningens omfattning

Tillträde September 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   147/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att vi kan kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.