jobb just nu!

Torshälla behöver dig! Som deltidsbrandman gör du vardagen tryggare i din hemort!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Räddningstjänstens organisation består av huvudstation i centrala Eskilstuna, deltidstationer i Torshälla och Västermo samt brandvärn i Näshulta och Ärla. Torshällastationen har också en viktig roll vid stora bränder och olyckor i hela kommunen, där de kallas in som förstärkning.

Den 19 september klockan 18.30-21.00 är ni välkommen på informationsträff om yrket deltidsbrandman. Vi kommer befinna oss på brandstationen i Torshälla, Aliforsgatan 7.

Ni kan också besöka vår hemsida. Se länk nedan:
https://bit.ly/2J3J5fc

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av att göra en samhällsinsats och vill ha en meningsfull fritid? Vill du utvecklas och få mer variation i livet, samtidigt som du gör en stor nytta? Då är du välkommen att söka till oss! Vi söker just nu fler deltidsbrandmän (räddningstjänstpersonal i beredskap) till Torshälla brandstation!

Arbetet innebär att rycka ut på larm i framförallt Torshällaområdet, det kan även ske i Eskilstuna tätort. Varje år sker cirka 200 larm. Vanliga orsaker är brand, trafikolyckor och sjukvårdsrelaterade larm så som hjärt- och andningsproblem. Du kommer att ingå ett skiftlag som har beredskap dygnet runt cirka en vecka i månaden. Anställningen innebär att när det går ett larm, under din beredskapsvecka, ska du avbryta ditt ordinarie arbete eller fritidssysselsättning för att åka till brandstationen och vidare till olycksplatsen.

Som deltidsbrandman hos oss kommer du ingå i en arbetsgrupp som är stolta för sitt arbete och som brinner för att göra en insats. Det är ett utmanande och utvecklande arbete där du får lära dig mycket om många olika delar i samhället! Arbetet hos oss är praktiskt, fysiskt och vi har fokus på samarbete och att göra arbetet tillsammans.

Under första året som anställd är målet att du ska genomgå en utbildning under tre veckor i Södermanland. Övning och utbildning sker regelbundet tillsammans med arbetsgruppen. Inom 3 år från din anställning skall du genomgå en vidareutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap (GRIB) på någon räddningsskola under sex veckor varav en vecka är på distans.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen har du samarbetsförmåga, initiativförmåga och är flexibel. Du är positiv, kommunikativ och arbetar utan prestige.

För att bli aktuell för uppdraget behöver du vara frisk, ha god kondition, vara simkunnig och inte vara mörk- eller höjdrädd. I rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra och ett godkänt arbetsprov på rullband samt godkänd medicinsk kontroll hos kommunhälsan. För att kunna utföra arbetet behöver du ha B-körkort. Har du även körkort med C-behörighet ser vi det som meriterande.

Du bor och arbetar i Torshälla, och kan inom 5 minuter inställa dig på brandstationen i Torshälla och ta plats i ett utryckningsfordon. Anställningen innebär att du kan lämna din ordinarie sysselsättning för att under beredskapsveckorna rycka ut vid larm.

För rätt person är det här ett stimulerande och varierande arbete där du får vara med och göra skillnad!

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5474

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Miljö- och räddningstjänstförvaltningen har två avdelningar - miljökontoret och räddningstjänsten. Förvaltningens målsättning är att Eskilstuna ska vara en trygg och säker kommun att bo och vistas i. Vi ska arbeta för att Eskilstuna får en god och långsiktigt hållbar livsmiljö för människor och djur i dagens och morgondagens Eskilstuna. Vi ska minska risken för bränder och olyckor genom riskbedömningar och skadeförebyggande insatser. Ansvarig politisk nämnd är miljö- och räddningstjänstnämnden.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.