Socialsekreterare barn och unga

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter

Individ- och familjeomsorgen i Malung-Sälen är samlad under socialnämnden som innefattar försörjningsstöd, missbruk/vuxna, barn och familj samt öppenvård. Verksamheten består totalt av en personalgrupp på 17 med öppet och trevligt klimat där det är självklart att vi hjälps åt och stöttar varandra inom och mellan grupperna. Tillsammans skapar vi vägar framåt för vidareutveckling och kunskapsutbyte.

Vi söker dig som vill jobba som socialsekreterare med barn och unga. Du kommer ingå i en arbetsgrupp som består av fem socialsekreterare. Gruppen barn och familj består även av en mottagningssekreterare, en familjerättssekreterare och en familjehemssekreterare. Gruppen leds av en samordnare där vi stöttar varandra i den dagliga verksamheten bland annat genom mentorskap. Tillsammans skapar vi vägar för vidare utveckling och kunskapsutbyte.

Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer bestå i att handlägga utredningar och insatser för barn 0-18 år utifrån Socialtjänstlagen(SOL) och Lagen om vård av unga (LVU).
Du arbetar med myndighetsutövning utifrån aktuell lagstiftning och ditt uppdrag är att arbeta utifrån barnet i centrum. Arbetet innefattar samverkan med såväl interna som externa parter.

Kvalifikationer

Vi söker en person med socionomexamen i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer SOSFS 20014:7 för arbete med barn. Du ska ha kunskaper inom aktuell sociallagstiftning för att kunna vara aktuell för tjänsten. Självklart ser vi gärna att du har arbetslivserfarenhet inom socialtjänsten, men det är inget krav. Om du är nyutexaminerad har vi möjlighet att erbjuda ett introduktionsprogram där din mentor kommer ha en viktig roll.

Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, ta egna initiativ och vara lyhörd mot både dina medarbetare men även mot dem du möter i tjänsten. Din goda förmåga att ha "många bollar i luften" samt positiva inställning ser vi som värdefulla egenskaper. Du ska ha ett genuint intresse för barn, unga och deras föräldrar. Meriterande är att du har erfarenheter från arbete med stöd av BBiC.

Då resor förkommer i tjänsten ser vi gärna att du har körkort, om så inte är fallet lägger vi gemensamt upp en plan för att du ska kunna skaffa ditt körkort när du påbörjat din anställning. Körskola finns på orten.

När du arbetar hos oss har du stora möjligheter till att påverka och vara delaktig i verksamhetens framtida utveckling.

Anställningens omfattning

Tillträde sker snarast eller efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1066551

Gör ansökan

Övrigt

Rekrytering sker löpande.

För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.

Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.