jobb just nu!

Systemförvaltare IT-infrastruktur

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Nu rekryterar vi en systemförvaltare IT-infrastruktur till avdelning Utveckling och Förvaltning IT! I den här rollen kommer du att leda både det dagliga och långsiktiga arbetet med att utveckla och förvalta kommunens IT-infrastruktur. IT-kontoret arbetar enligt ramverket ITIL vilket kommer vara en naturlig del i din roll.

Om IT-kontoret
Vi är en konsultativ resurs för kommunens nämnder/förvaltningar i deras uppdrag att leverera service och tjänster till medborgare och näringsliv. I vårt ansvar ingår att:
Stödja framtida strategiska satsningar, såsom e-tjänster och e-förvaltning
Svara för service, drift och vidareutveckling av kommunens IT-miljö
Samverka i verksamheternas utvecklingsprojekt som internkonsult
Stödja verksamheterna i det systematiska informationssäkerhetsarbetet
Utveckla IT-relaterade processer.
För oss är det viktigt att du vill vara en god ambassadör för IT-kontoret och Luleå kommun. Vi erbjuder en öppen, samarbetsvillig och utvecklingsorienterad arbetsmiljö.
Vi utgår från trevliga lokaler på Residensgatan i Luleå och är idag cirka 60 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Luleå kommun har nyligen beslutat att gå över till en PM3-förvaltningsorganisation och vi behöver förstärka med ytterligare systemförvaltningskompetens. Förvaltningsobjektet innefattar nät- och kommunikation, server, virtualisering, lagring och backup, databaser och övrig central grundinfrastruktur.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden:
Säkra att vi har en målstyrd och kostnadseffektiv förvaltning med hög verksamhetsnytta, t.ex. genom bra ansvarsfördelning och gemensamma arbetssätt
Samla in krav och önskemål från verksamheten
Löpande arbeta med effektivisering och vidareutveckling av förvaltningsobjektet
Leda projekt och förvaltningsforum
Medverka vid att ta fram krav inför offentlig upphandling
Löpande uppföljning och regelbunden rapportering, exempelvis av tillgänglighet och driftstabilitet
Skapa och underhålla förvaltnings- och tidplaner för nya releaser och planera systemförändringar
Säkerställa att dokumentation och information är uppdaterad och tillgänglig både internt och externt
Omvärldsbevakning, delta i arbetet med framtida teknikval och utvecklingsinsatser.

Kvalifikationer

Vem är det vi letar efter?

Du har högskoleutbildning med teknisk inriktning, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är en person med lång erfarenhet och stor teknisk bredd inom IT-infrastrukturområdet, du förstår så väl tekniska detaljer som helheten och har ett långsiktigt tänk och strategisk förmåga. Vi söker dig som har erfarenhet av att skapa rutiner och arbetssätt för effektiv systemförvaltning utifrån någon systemförvaltningsmodell, exempelvis PM3.

Vi ser gärna att du har ansvarat för förvaltning, projekt och att du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med ITIL.

Som person är du ansvarstagande och kvalitetsmedveten med en serviceinriktad inställning. Du är en lagspelare som har god struktur kring ditt arbete, ett pragmatiskt synsätt och stort kundfokus. Din sociala förmåga gör det lätt för dig att skapa nätverk och samverka med andra. Arbetet innebär många kontakter, du behöver ha bra kommunikativ och pedagogisk förmåga och goda kunskaper i både svenska och engelska (tal och skrift).

Ansökan

Referensnummer:   A890984

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb