jobb just nu!

Vikarierande förskollärare till förskolan Skattkistan i Fjugesta

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Mångfald, integration och jämställdhet är obligatoriska faktorer i alla beslut. Lekebergs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetar- och ledarskapet präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.
Vi har landsbygdens fördelar med attraktivt boende i naturliga miljöer, ett rikt kultur- och fritidsliv, bra företagsklimat och vi satsar på skolan. Inom vård- och omsorg jobbar vi för trygghet, valfrihet och respekt.
I Lekebergs kommun ska du kunna leva ditt liv som du vill utifrån din bakgrund, nutid och framtid. Med goda kommunikationer är det aldrig långt till det större utbudet i storstaden.
Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vill du vara med på resan?

Som medarbetare i Lekebergs kommun kan du få ta del av olika förmåner under vissa förutsättningar och inom vissa verksamheter, exempelvis:
• Friskvårdsersättning på upp till 2000 kr/år
• Semesterdagar utöver de lagstadgade
• Semesterväxling
• Möjlighet till flexibel arbetstid
• Personalcykel med bruttolöneavdrag
• Personalbil med bruttolöneavdrag
• Lärare har möjlighet till semestertjänst


Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se


Förskolan Skattkistan ligger i centrala Fjugesta och har en estetisk profil där verksamhetens två hemvister samarbetar som en enhet.
Skattkistan präglas av ett temainriktat arbetssätt där vi vill stimulera och inspirera barnens inlärning och lek, samt skapa delaktighet hos alla.

Vi utgår från barnens intressen, lekar, erfarenheter och personliga förmågor och utnyttjar miljön såväl ute som inne. I dessa miljöer byggs det upp pedagogiska rum som är i ständig förändring, allt för att stimulera fantasin och berika leken. I centrum ligger "husets hjärta", vår Ateljé. Denna plats är vi mycket stolta över och här sker mycket fritt skapande. Barnens alster visas via olika utställningar, projekt dokumenteras och lyfts fram från idé till färdigt resultat.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en Förskollärare för ett vikariat till förskolan Skattkistan i Fjugesta.

I ditt uppdrag som förskollärare ska du tillsammans med kollegor ansvara för och skapa en meningsfull, trygg och utmanande miljö, där varje barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.

Varje vecka arbetar vi i åldersanpassade tvärgrupper. Här utgår vi från barnens egna intressen och idéer. Det övergripande temat innehåller bild och form, musik, hälsa & rörelse, tal- & skriftspråk, matematik, socialt samspel, drama, bygg & konstruktion, naturkunskap etc.
På Skattkistan ser vi också till att varje dag vistas ute. Ibland går vi iväg på olika utflykter till skog och äng. Vi passar då på att samla material från naturen och barnen får positiva upplevelser av sin närmiljö.

I övrigt ingår på en förskola alla vanligt förekommande arbetsuppgifter.

Som förskollärare i vår kommun erbjuds du:
• Pedagogisk utvecklingstid enskilt och tillsammans med kollegor
• Kompetensutveckling med fem kompetensutvecklingsdagar/år
• Kollegialt lärande i nätverk
• Deltagande i pågående projekt
• Avgiftsfri pedagogisk lunch
• En naturnära arbetsmiljö
• Goda kommunikationer

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
- är legitimerad förskollärare eller har examen och väntar på legitimation.

Du är väl medveten om förskolans uppdrag, kreativ och engagerad och har en förmåga att tillsammans med kollegor erbjuda barnen en god omsorg och stimulerande lärmiljö. Du tar barn och barns delaktighet på allvar, har ett professionellt förhållningssätt mot alla och brinner för ditt uppdrag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-12

Tidsbegränsad till: 2019-12-20

Ansökan

Referensnummer:   A883589

Gör ansökan

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.