Enhetschef LSS-verksamhet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vadstena är en attraktiv kommun belägen på den vackra Östgötaslätten, med utsikt över Vättern. Här finns en unik historisk miljö med anor från medeltiden. Kommunen har cirka 7.500 invånare och erbjuder hög kvalitet på kommunal service, bra boende och fantastiska kultur- och naturupplevelser. Helt enkelt en plats man längtar till. Vadstena kommun är en av kommunens största arbetsgivare med 600 medarbetare inom ett hundratals yrken.

Socialförvaltningen söker enhetschef till våra LSS-verksamheter.

En av våra enhetschefer går vidare till annat uppdrag, och nu söker vi dig, en erfaren ledare som drivs av ett stort engagemang för att skapa en meningsfull och aktiv vardag för andra, vill ingå i en inspirerande ledningsgrupp, och är sugen på nya utmaningar. Nu har du chansen att få arbeta med att leda våra engagerade medarbetare och utveckla vår LSS-verksamhet i Vadstena kommun.

Vad väntar du på, ett mer utmanande och roligt uppdrag går knappast att hitta, så ta chansen och sök.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.vadstena.se

Arbetsuppgifter

Välkommen till en arbetsplats som satsar på att utveckla metoder som stödjer personer med funktionsnedsättning till ett självständigt liv. Enheten består av tre olika boenden för vuxna, ett korttidsboende för barn och unga, samt daglig verksamhet för personer med funktionsvariationer.

Din enhet består av team vars främsta uppgift är att sätta individen i fokus utifrån LSS-lagstiftningen. Du leder din enhet självständigt i nära samarbete med din verksamhetschef, din samordnare och dina chefskollegor. Du känner dig trygg i att leda på distans eftersom dina verksamheter ligger utspridda i Vadstena samtidigt som du vet hur du omprioriterar din tid när dina medarbetare behöver känna din närvaro. Du drivs av att stärka och inspirera dina medarbetare och fångar upp behov av kompetensutveckling, förändrade arbetssätt och rutiner.

Arbetet kräver stort engagemang och en förutsättning för att du ska trivas är att du är nyfiken, driven och vågar testa nytt. Just nu befinner vi oss i en stark digital utveckling där du drar nytta av digitaliseringens möjligheter, engagerar dig och dina medarbetare i frågan och ser till att driva utvecklingen framåt.

I din roll som enhetschef ansvarar du för budget, personal, arbetsmiljö och verksamhetsutveckling utifrån kommunens framtagna policy och riktlinjer.

Hos oss får du ett roligt och utvecklande arbete tillsammans med inspirerande, professionella och nytänkande chefskollegor. Tillsammans med en tillgänglig och tydlig verksamhetschef, som stöttar och uppmuntrar dig att våga tänka annorlunda, strävar vi efter en stark och driven ledningsgrupp som är prestigelös, transparant och målmedveten.

Tjänsten innebär att du hanterar både strategiska och operativa frågor i nära samarbete med andra enhetschefer och är aktiv i förvaltningens utvecklingsarbete. Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med övriga cheferna och stabsfunktioner. Som stöd i ditt chefsuppdrag finns förvaltningssekreterare/SAS, IT-samordnare, administratör/utvecklare, bemanningsassistenter, HR-konsult och ekonom. Förvaltningen förespråkar ett nära och prestigelöst arbetsklimat, där vi hjälper varandra att lyckas.

Kvalifikationer

Du har lämplig högskoleutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har dokumenterad erfarenhet av att vara chef eller ledare, gärna inom omsorgsverksamhet som av arbetsgivaren bedömer lämplig. Har du dessutom utbildning i ledarskap eller ledarutvecklingsprogram är det meriterande. Det är meriterande om du har arbetat som chef inom LSS verksamhet. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Arbetet förutsätter att du har god datorvana, och att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Att ha helhetssyn och kunna samverka både med kollegor och med andra aktörer i din omgivning är nödvändigt. Du vill vara delaktig i en lärande organisation där du använder dig av kollegors och medarbetares kompetens och själv bidrar med dina egna kunskaper.

Förutom att uppfylla de formella kraven, ser vi också att dina personliga egenskaper är lika viktiga. Det är viktigt att du är lyhörd, kommunikativ och prestigelös i ditt förhållningssätt och med engagemang kan inspirera dina medarbetare. Genom ditt ledarskap förväntas du kunna skapa engagemang och delaktighet, där dina medarbetare ska känna att de är din viktigaste resurs.

Du drivs dessutom av ett engagemang och en motivation att göra det lilla extra. Din energiska förmåga ska spegla trygghet, intresse och humor.

Du ska ha god förmåga att leda grupper och processer, ger inte upp trots motstånd och slutför dina påbörjade uppdrag. Du vågar stå upp för dina åsikter och vågar ta obekväma beslut. Vi vill att du modigt delar med dig av nya idéer och är förändringsbenägen utifrån de nya krav och utmaningar som ställs på utförandet av vård och omsorg. Du är trygg i dig själv, men ber om stöd när det behövs och är intresserad av att förbättra dig och utvecklas både i arbetet och som människa.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Krav på B-körkort.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-05-01

2022-05-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   3/2022

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

I denna rekryteringsprocess tillämpar vi ett löpande urval, vilket innebär att kandidater kan bli kontaktade innan sista ansökningsdatum har passerat. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du når via länken under "ansökan".

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera relevant information för tjänsten i ditt CV.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare och rekryterare.