Skolkurator till gymnasiet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

Arbetsuppgifter

Vi söker en skolkurator till Högbergsskolans gymnasium och gymnasiesärskola. Du kommer att arbeta förebyggande och hälsofrämjande samt ingå i skolans elevhälsoteam. Du bidrar med psykosocial kompetens i arbete på individ- grupp- och organisationsnivå i skolan. Det skolsociala arbetet innebär att skapa möjlighet till förändring och utveckling utifrån en helhetssyn.

Exempel på arbetsuppgifter är att genomföra stöd- och motivationssamtal, dels på gruppnivå, dels med enskild elev och eventuellt med elevens vårdnadshavare. Vara tillgänglig för rådgivning och konsultation. Medverka i upprättande av förebyggande handlingsplaner. Samordna insatser av social karaktär. Samverka med socialtjänst, ungdomsmottagning, polis etc. Arbeta nära och i verksamheten med våra ungdomar, självständigt och i samarbete med personal, i förebyggande syfte.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig utbildning. Du bör ha erfarenhet av socialt arbete i skolan. Det är meriterande med påbyggnadsutbildningar inom t.ex motiverande samtal, coaching, eller liknande. Din samarbetsförmåga är god och du har god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift.

Stor vikt kommer att läggas kring personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1019163

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Intervjuer sker löpande.

Provanställning kommer tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.


Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.