Skolkurator till Tjärnaäng- och Solängsskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Tjärnaäng- och Solängsskolan ges du möjlighet att göra skillnad- vilket är viktigt på riktigt!

Vi söker skolkurator till vikariat under höstterminen.
Tjärnaäng- och Solängsskolan är en F-6 skola förlagd på två skolbyggnader. Efter höstlovet ska vi flytta in i nybyggda Paradisskolan. På vår skola har elever och lärare goda och tillitsfulla relationer. Vi har undervisningen i fokus och arbetar språkutvecklande. Vi arbetar i team och hjälper varandra. Vi har ett målinriktat systematiskt kvalitetsarbete där struktur, analys och pedagogisk kreativitet möts tillsammans med trygghet och studiero.
Vår arbetsplats är mångkulturell och helt unik!

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Som skolkurator har du en viktig roll på skolan och i elevhälsoteamet. Du bistår skolan med kompetens inom sociallagstiftning och samhällsresurser samt utför elevhälsoarbete på individ- grupp- och organisationsnivå, förebyggande liksom i vardagen.

I dina arbetsuppgifter kan ingå att hålla samtal med elever enskilt eller i grupp i sociala och psykosociala frågor, hjälpa till att lösa konflikter, observation av elev inför EHT konferens, främja relationen med vårdnadshavare och delta på nätverksmöten med vårdnadshavare och övrig skolpersonal.

Du kan även bistå med handledning och konsultation till övrig skolpersonal. Du deltar också i upprättandet av trygghetsvandringar, ingår i trygghetsteam liksom i skolans krisgrupp. Som skolkurator har du ett riktat övergripande uppdrag med skolans trygghetsarbete och diskrimineringslagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller motsvarande, meriterande är erfarenhet av arbete som skolkurator på grundskolan. Tidigare arbete inom socialtjänst, samtalsmottagning, BUP, HAB eller liknande stöd/vårdinstanser är meriterande.

Som yrkesperson är du flexibel, lösningsorienterad, analytisk samt lyhörd för elevernas behov. Du är tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor. Din arbetsinsats grundas utifrån ett stort engagemang där du är initiativrik och vill vara med och utveckla vår skola. Du är van att driva utvecklingsfrågor inom likabehandling och verksamhetsutveckling. Du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt och säkerställer att alla processer fullföljs med god kvalitet.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper både muntligt och skriftligt i svenska språket.

Anställningsintervjuer kommer att ske i augusti.

Anställningens omfattning

Vikariat t o m 2021-12-21 med tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1043123

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.