jobb just nu!

Skolkurator till Gökstensskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Hos oss på Gökstensskolan går 850 elever i årskurs F-9 tillsammans med oss 85 personal. Geografiskt ligger vi placerade i centrala Torshälla, ett samhälle som är en del av Eskilstuna. Vi lägger stort fokus på de entreprenöriella kompetenserna, digitalisering, specialpedagogik samt på det ämnesövergripande arbetet i samspel med andra aktörer i samhället. Vi är en skola som jobbar för att stärka elevernas självkänsla och motivation och för att få dem att känna att skoldagen är meningsfull.

Vår personalgrupp består bl.a. av pedagoger, fritidspersonal, elevassistenter, skolledning med rektor och två biträdande rektorer samt vårt elevhälsoteam. Vi har även ett nära samarbete med övrig personal som arbetar på skolan så som fastighetsskötare och kökspersonal. Elevhälsoteamet består av skolledning, speciallärare, specialpedagoger, socialpedagoger, skolpsykolog, skolsköterskor och skolkurator. Just nu utökar vi vårt elevhälsoteam med ytterligare en skolkurator!

Arbetsuppgifter

Brinner du för elevhälsa och vill arbeta som skolkurator? Just nu utökar vi vårt elevhälsoteam och söker dig som vill anta den rollen!

Som skolkurator ingår du i vårt elevhälsoteam som tillsammans arbetar med hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbete. I tjänsten ingår arbete med eleverna, både enskilt, i gruppsamtal och med hela klasser där fokus är att förstärka friskfaktorerna. Vi ser styrkan i goda relationer och du kommer att vara en viktig del i värdeskapande möten tillsammans med elever, pedagoger och vårdnadshavare där du både kan behöva vara stödjande och vägledande.

På skolan har vi Studion som arbetar riktat mot frånvaroproblematik. Vi arbetar också utifrån metoden MVP som handlar om att stärka elevgruppen och för att förebygga att våld uppstår. I rollen som kurator är du en viktig del även i dessa delar av skolans uppdrag.
I tjänsten kommer du att delta i det nätverk som består av kommunens grupp av samtliga skolkuratorer från våra grundskolor. Detta forum möjliggör ett erfarenhets- och kunskapsutbyte skolkuratorer emellan. Andra kontakter kopplade till rollen är Socialtjänst, BUP, Ung Fritid och andra inspelade aktörer i elevens liv. Låter arbetet spännande? Läs gärna mer om kvalifikationerna nedan!

Kvalifikationer

Vi söker dig med en kandidatexamen (180hp/120p) som socionom, beteendevetare eller likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska språket och grundläggande IT-kunskaper. Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av socialt arbete mot barn/ungdomar och om du har erfarenheter av MI (motiverande samtal) som samtalsmetod.

För tjänsten som skolkurator är dina personliga egenskaper mycket viktiga. Vi ser att du har förmågan att samverka och samarbeta, där du ser användningen av dina kollegors kunskaper och professioner samtidigt som du ska självständigt hitta vägar till resultat inom ditt ansvarsområde. Vi ser även att du har en ödmjukhet och förståelse för att människor ser saker ur olika perspektiv och på så sätt kan förstå bakomliggande faktorer för människors handlande.

Låter det här uppdraget som någonting för dig? Kan du bidra till rollen som skolkurator?
Vi på Gökstensskolan önskar dig varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5478

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Alla medarbetare inom barn- och utbildningsförvaltningen behöver visa upp registerutdrag från Polismyndighetens belastningsregister i samband med anställning.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.