jobb just nu!

SKL söker handläggare inom området kvinnors hälsa

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en medlemsorganisation för kommuner och regioner. Som arbetsgivar- och intresseorganisation driver vi medlemmarnas frågor och erbjuder stöd och service. SKL:s uppdrag spänner över större delen av välfärdssektorn t.ex. vård, skola omsorg, samhällsbyggnad, juridik, arbetsgivarfrågor samt ekonomi och styrning.

Tjänsten är placerad på sektionen för hälso- och sjukvård där vi bl.a. arbetar vi med frågor inom tillgänglighet, patientsäkerhet, läkemedel, kunskapsstyrning, patientinflytande, lärande, forskning, cancervård och smittskydd.

Genom att samordna, ta initiativ och bidra med kompetens stödjer vi våra medlemmar i deras utveckling av framtidens hälso- och sjukvård. Vi bevakar medlemmarnas intressen, ger råd och stöd samt stödjer verksamhetsutveckling. Vi driver även ett flertal nationella utvecklingsprojekt.

Totalt har SKL ca 500 anställda. Vårt kontor finns vid Slussen i Stockholm med en fantastisk utsikt över staden.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som på nationell nivå vill vara med och utveckla och skapa förutsättningar för bättre uppföljning och kvalitet inom hälso- och sjukvårdsområdet med fokus på kvinnors hälsa.

I rollen som handläggare får du en viktig roll i att projektleda arbetet med Graviditetsenkäten inom ramen för en statlig överenskommelse kring kvinnors hälsa. Enkäten frågar gravida och nyblivna mammor vad de tycket om vården och hur de upplever sin egen hälsa. Enkäten ska anpassas digitalt vilket är strategiskt viktigt för SKL och våra medlemmar.

Uppföljning och analys samt användning av resultat är viktiga områden, bla kring Graviditetsenkäten. SKL har inom ramen för satsningen tagit fram en strategisk plan med vision, mål, strategier och uppföljningsbara indikatorer, där det är tänkt att du ska vara ett stöd i att öka användningen av planen.

Kvalifikationer

Du som söker har en relevant högskoleutbildning och erfarenheter från nationellt arbete. Du är en erfaren projektledare samt har erfarenhet av att driva digitala projekt.

Det är viktigt att du har erfarenhet av och känner dig trygg i rollen som projektledare samt att arbeta med statistik och analys. Du behöver vidare kunna göra egna bedömningar och initiera frågor som behöver utvecklas inom aktuellt område.

Personliga egenskaper som värderas högt är en kommunikativ förmåga och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Att tycka om att arbeta i team är en självklarhet eftersom arbetet sker i nära samarbete med våra medlemmar, andra avdelningar och sektioner.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast, efter överenskommelse. Anställningen är en visstidsanställning på 1 år.

Ansökan

Referensnummer:   A900160

Gör ansökan