jobb just nu!

Strateg inom verksamhetsstyrning som drivs av ständiga förbättringar

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun står inför en rad utmaningar. Färre ska försörja fler, medborgarnas förväntningar och krav ökar samtidigt som vi behöver driva en samhällsutveckling som leder till ökad hållbarhet. Att få mer effekt för varje satsad skattekrona är en förutsättning för att upprätthålla och utveckla leveransen till luleborna

För att lösa utmaningarna behöver vi en lärande och effektiv organisation som tillvaratar medarbetarnas kompetens och engagemang, skapar handlingsutrymme och agerar agilt med ett tydligt fokus på ständiga förbättringar.

Nu söker vi dig som vill utveckla och implementera en ledningsfilosofi och ett ledningssystem i syfte att leverera kommunala tjänster till luleborna i rätt tid, med rätt kvalitet till rätt kostnad.

Luleå kommun har närmare 7000 anställda som verkar inom mer än 300 olika yrkesroller. Vi behöver kontinuerligt rekrytera engagerade och kompetenta medarbetare som vill bidra till vår omställningsresa.

I denna roll kommer du att tillhöra kommunstaben som leds av kommundirektören. Våra fem avdelningar jobbar tvärfunktionellt för att stödja de mål och ambitioner som kommunstyrelsen har. Vi tar stora kliv för att utveckla oss som gemensam resurs för hela kommunkoncernen. Det gör vi genom att öka samverkan inom staben och verksamheterna för att bli ännu bättre på att skickliggöra dem vi finns till för.

Tjänsten är placerad inom avdelningen planering & analys som ansvarar för kommunens övergripande verksamhetsstyrning, ekonomistyrning och strategiska inköpsarbete. Vi jobbar tillsammans med våra kollegor i förvaltningar och bolag för att uppnå hållbara kommunala verksamheter för dagens och morgondagens lulebor.

Arbetsuppgifter

Du leder och driver arbetet med att etablera och implementera arbetssätt, principer, metoder och verktyg som bygger på tillit, agilitet och ständiga förbättringar.

Vi vill bygga en struktur för en lärande organisation som skapar handlingsutrymme för medarbetarna att utöva sin profession och fatta beslut nära verksamheten. Vi strävar efter ordning och reda som gör det lätt att göra rätt och där nöjda medborgare är allas ansvar i en kultur som bygger på dialog och samarbete.

Du kommer att samarbeta och samverka med flera olika kompetenser för att tillsammans utveckla en kultur och struktur som sätter grunden för den omställning som krävs för att möta våra utmaningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom teknik eller ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Din mest värdefulla kompetens kommer från praktiskt arbete inom området. Du har vidimerade referenser på att du har arbetat med verksamhetsstyrning, ledningssystem och struktur för ständiga förbättringar gärna med stöd av en etablerad ledningsfilosofi.

I den här rollen är det många kontaktytor och för att bli framgångsrik behöver du ha en god förmåga att skapa och underhålla relationer. Du samarbetar gärna med andra samtidigt som du även trivs med att arbeta på egen hand och att själv driva ditt arbete framåt.
Som person är du genuint intresserad av dialogbaserad styrning och att skapa en struktur som får människor att växa och ta ansvar. Du har en god förmåga att se helheten och att prioritera rätt åtgärder för att nå resultat. Av andra upplevs du trygg och konkret samtidigt som din energi och ditt engagemang lockar andra att vilja och våga.

Det svenska språket behärskar du mycket väl i både tal och skrift. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Du är intresserad av samhällsfrågor och ser det som en stimulerande utmaning att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A953574

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb