jobb just nu!

Lärare Ma/NO, 100%

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Osby kommun ligger i nordöstra Skåne, i hjärtat av Sydsverige med goda kommunikationer som gör det lätt att pendla.

Örkenedskolan ligger i utkanten av Lönsboda med skogen alldeles in på knutarna. Lönsboda är beläget i östra delen av Osby kommun i nordöstra Skåne. Skolan är en F-9 skola med ca 300 elever. Verksamheten pågår i flera byggnader, vilka är samlade på ett område där även idrotts- och simhall finns.

Skolan är omgiven av väldigt vacker natur. Vi försöker utnyttja denna förmån så mycket som möjligt genom friluftsdagar, aktiviteter på elevens val samt olika teman och grupparbeten. Många av skolans elever är engagerade i idrott, natur och miljö.

Söker du ett givande och intressant arbete med möjlighet att utvecklas i din roll? Då har vi jobbet du söker!

Som medarbetare är du en viktig del av dagens och framtidens utveckling. Vi finns där våra medborgare finns, vi påverkar och gör skillnad i människors vardag varje dag. Vi anser att vi har Sveriges viktigaste jobb!

I Osby kommun tar vi avstamp i en gemensam värdegrund i vår strävan mot att utföra vanliga jobb ovanligt bra.

Vi kan – vi vill – vi vågar! Vågar du?

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du arbetar i åk 7-9. Du kommer att arbeta i tvålärarskap, när det gäller undervisning i Ma/NO för åk 7-9, tillsammans med behörig pedagog.

Du bidrar till att skapa en pedagogisk miljö som utmanar och stimulerar elevers utveckling och lärande. Den pedagogiska verksamheten utgår från varje barns förutsättningar och bygger på undervisning som utformas i enlighet med läroplanens mål. Som pedagog förstärker du elevernas skoldag genom att inspirera, organisera och genomföra strukturerad undervisning samt stödja elevernas sociala utveckling. Du stödjer eleverna och skolan att bli en trygg, rolig, stimulerande och lärorik miljö under skoldagen.

På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet, enskilt och tillsammans med andra, samt håller dig uppdaterad kring ny forskning, händelser i omvärlden och ser utvecklingsmöjligheter i verksamheten.

Du kommer att delta i det kompetens- och utvecklingsarbete som området beslutar. Under detta och kommande läsår satsar vi på att utveckla det kollegiala lärandet med fokus på digitalisering, nyanländas lärande och språk- och kunskapsutvecklande arbete.

Det kollegiala lärandet sker både individuellt och i arbetslaget under strukturerade former, med stöd av förstelärare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen och legitimation för undervisning i matematik och NO-ämnen för åk 7-9.

Du ska ha ett gott förhållningssätt och bemötande gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor. Örkenedskolan har en tydlig organisation i arbetslag och vi förväntar oss att du är van vid att arbeta i team. Du har god samarbetsförmåga och vilja att tillsammans med arbetslaget skapa en god arbetsmiljö, samt en lärorik och lustfylld miljö för elever som främjar lärande.

Du kan använda digital teknik såsom datorer och surfplatta i den vardagliga verksamheten. Du har även kunskaper om den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet, samt är väl insatt i skolans läroplan och har förmågan att omsätta detta i praktiken.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-02-25

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   8/2019

Gör ansökan

Övrigt

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt.

Vi har valt rekryteringssätt och undanber oss därför, vänligt men bestämt, all kontakt med rekryteringsbolag.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Osby kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Osby kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Om du blir kallad till intervju ber vi dig ta med betygshandlingar.

Vid eventuell anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan!