jobb just nu!

Vi söker en verksamhetsekonom

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Malung-Sälens kommun är norra Europas största vinterturismkommun. Förutom upplevelseindustrin, stora evenemang i världsklass och en snabbt växande turism har kommunen även ett rikt näringsliv samt en av Dalarnas mest företagsamma befolkning. Vi har också en spännande utveckling framför oss med en internationell flygplats i Sälen som öppnar 2019.

Då vi står inför ett generationsskifte innebär det att vi kontinuerligt behöver rekrytera engagerade och duktiga medarbetare. Gemensamt för våra yrken är det viktiga mötet med människor och att vi ständigt arbetar för att utveckla servicen för alla som bor och verkar i Malung-Sälens kommun. Vårt fokus har resulterat i att vi har en individanpassad äldreomsorg i toppklass och en skola som placerar sig bland de främsta i landet.

Malung-Sälens kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi kan även erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Vill du också vara med och utveckla Malung-Sälens kommun? Sök jobb hos oss! Du hittar alla lediga jobb på www.malung-salen.se/ledigajobb

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi en verksamhetsekonom/systemförvaltare.

Ekonomikontoret som tillhör kommunstyrelseförvaltningen består av en ekonomi- och en upphandlingsenhet. Förutom ekonomi och redovisning ansvarar vi också för inköp och upphandling inom Malung-Sälens kommun. Samtliga ekonomer är centralt placerade på ekonomikontoret.

Hos oss får du möjligheten att arbeta med att upprätthålla och utveckla ekonomiska processer utifrån ett verksamhetsperspektiv. I planerings- och uppföljningsprocessen ingår att arbeta med budget, löpande uppföljningar under året och bokslut samt stödja förvaltningschef med verksamhetsberättelse vid årets slut. I uppdraget som verksamhetsekonom ingår vidare att sammanställa underlag till bokslut samt ta fram ekonomiska nyckeltal och statistik. Du kommer att arbete med att stödja förvaltningarnas chefer och administratörer. Du arbetar på ett konsultativt sätt, ger support i frågor som bland annat rör redovisning, budgetarbete, prognoser och bokslut. Vid behov så kommer utredande arbete förekomma med underlag inför beslut.

I tjänsten ingår också ansvar som systemförvaltare för fakturadelen i vårt e-handelssystem. Det sker i samverkan med systemförvaltare och systemadministratör för orderdelen samt i nära samarbete med systemadministratör för fakturadelen och systemförvaltare för ekonomisystemet. Utbildning av användare samt support förekommer löpande till förvaltningarnas medarbetare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att handla om:

• arbeta med budget, uppföljning och prognoser tillsammans med förvaltningarna
• bistå förvaltningarnas chefer med stöd i uppföljningen av ekonomiskt utfall
• genomföra uppföljning och kontroll av ekonomiska transaktioner säkerställa att dessa är korrekta
• genomföra sammanställningar inför budget, prognos och bokslut
• arbeta nära och vara ett konsultativt stöd i ekonomifrågor till förvaltningarnas chefer
• delta i utredningar
• samverka inom ekonomikontoret för att utveckla kommunens ekonomistyrning
• tillsammans med övriga ekonomer utveckla arbetsmetoder, verktyg och rutiner för det ekonomiska arbetet
• ansvara för systemförvaltning avseende fakturadelen i vårt e-handelssystem

Kvalifikationer

Vi söker dig som gärna är högskoleutbildad ekonom eller har motsvarande kompetens. Erfarenhet är inte ett krav men vi ser gärna att du har kännedom om ekonomiarbete inom kommunal förvaltning/offentlig sektor. Tidigare erfarenhet av verksamhetsekonomiska frågor ses som meriterande.

Som person ser vi gärna att du är analytisk, noggrann, initiativtagande, självgående och har en god förmåga att skapa relationer i organisationen. Du är en viktig funktion som hjälper många av våra chefer och din kompetens kommer att kunna vara till hjälp i ert gemensamma arbete för verksamheten.

Du måste ha goda kunskaper i office-paketet och en vilja att lära dig nya system.

Då resor kan förekomma i tjänsten ser vi körkort som ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Tillträde sker under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A672745 - Kopia

Gör ansökan

Övrigt

Malung-Sälens kommun har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen, med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering och bemanningsföretag vänligen men bestämt.