Vikarierande Studie- och yrkesvägledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet.

Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid.

Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer. Sektor barn och utbildning, Skövdes största sektor, erbjuder en god, kreativ, lärande och utvecklande förskole- och skolmiljö för barn och ungdomar och eftersträvar en pedagogisk helhetssyn från 1–20 år. Vi har ett bra utvecklingsklimat som skapar goda förutsättningar för skolutveckling.

Barn- och elevhälsan är en sektorsövergripande verksamhet. Här organiseras medicinska, psykologiska, psykosociala samt studie-och yrkesvägledande kompetenser och insatser. Verksamhetens huvudsakliga uppdrag är att stödja alla barns och elevers utveckling mot utbildningens mål.

Arbetsuppgifter

Studie- och yrkesvägledaren är en viktig person för att eleverna ska kunna göra medvetna och väl under-byggda val. En stor del av tjänsten innebär att informera och vägleda eleverna inför studie- och yrkesvalssituat-ioner, arbetsmarknad och framtid. Du kommer också att vara ett stöd för rektorer och arbetslag, i arbetet med studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar. Arbetet innebär mycket kontakt med elever, vårdnads-havare, arbetslivets representanter och skolans övriga personal. Studie- och yrkesvägledarna i Skövde, sektor Barn- och utbildning, är organiserade under enhetschef i Barn- och elevhälsan men det dagliga arbetet leds av rektor och genomförs på respektive skola.

Denna tjänst gäller SYV på gymnasium Skövde yrkesprogram.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen och erfarenhet av yrket. Du är strukturerad, flexibel och har lätt att skapa förtroende i kontakter med andra. Du har en drivkraft i att lära och hitta nya vägar.
Du använder ditt engagemang för att motivera människor du möter i arbetet.
Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt har god digital kompetens. Du har goda kunskaper om det svenska studiesystemet. I samtal har du ett coachande förhållningssätt och har stor tilltro till individens egen förmåga att hitta lösningar.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2023-12-01

Tidsbegränsad till: 2024-06-30

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   A1245792

Gör ansökan

Övrigt

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Skövde är en öppen och växande stad, med många mötesplatser. Var du än är har du nära till natur och friluftsliv, kultur och aktiviteter för alla åldrar. I Skövde är vi vana vid en hög nivå på alla plan. Här finns bland annat Högskolan i Skövde, Försvarsmakten och Skaraborgs sjukhus. Vi har många framgångsrika företag och startups samt internationella innovationsarenor för industri och dataspelsutveckling. Skövde är staden som inte nöjer sig med något annat än att ligga i framkant.
Välkommen att vara med och spela med oss du också!

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.