Lärare i fritidshem

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Hos oss på Enöglaskolan finns förskoleklass, fritidshem och grundskola samt förberedelseklass och vi har cirka 500 elever från världens alla hörn. Nästan hundra procent av våra lärare är legitimerade. Vi trivs och utmanas av att jobba i en mångkulturell miljö där vi gör verklig skillnad varje dag.
Vårt förhållningssätt till elever är att barn gör rätt om de kan. Vi satsar på att rasterna ska vara aktiva och roliga. Vi jobbar med att hålla vår värdegrund levande och enligt elevenkäten trivs eleverna på sin skola. Skolans fokusområden är digital kompetens, lärmiljö, språkutvecklande arbetssätt och undervisning av flerspråkiga elever. Alla elever har tillgång till iPad eller Chromebook i sitt arbete.
Skolan ligger nära stadens centrum med goda pendlingsmöjligheter från Västerås och Uppsala med busshållplatsen precis intill skolan.

Vad får du som arbetar hos oss?
- Fokus på hög kvalitet och måluppfyllelse
- En organisation som främjar det kollegiala samarbetet och lärandet
- Diskutera skolutveckling och ny forskning
- Systematiskt arbete med arbetsmiljöfrågor
- Ett fungerande elevhälsoteam och trygghetsteam

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med att utveckla skolans fritidshem.

Vi arbetar för ett aktivitetsstyrt och upplevelsebaserat fritidshem, där eleverna ska erbjudas alternativ och miljöer för att utvecklas och lära hela dagen.

Dina arbetsuppgifter består främst i att arbeta utifrån ett fritidshemsperspektiv under fritids- och skoltid. På vår skola innebär det bl. a. att du leder aktiviteter på rasten, undervisar på fritidshemmet, möter och samverka med olika professioner.

Kvalifikationer

Utbildning - Viktig
*Grundlärare i fritidshem
*Lärare mot yngre åldrar och fritidshem
*Fritidspedagogexamen
*Eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Det syns tydligt i ditt arbete att du har fokus på målen och att ditt arbete bygger på analys av resultat.
Du jobbar bra i team men kan också ta egna initiativ till aktiviteter.
Du har en stor kunskap om hur människor tar till sig kunskap utifrån olika förutsättningar och kan anpassa ditt arbetssätt utifrån det. Du värderar elevmedverkan högt.
Du är uthållig och väldigt envis. Fortsätter tills dess att projekt är avslutade eller målsättning uppnådd, vågar frångå traditionen vid förändringsarbete och tänker att en del problem får vi lösa längs vägen.
Du är utåtriktad och social, skapar kontakter och underhåller relationer. Du skiljer på det personliga och professionella, förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
Förutom behörigheten kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2021-08-10

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C52517

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.