Semestervikarier till äldreomsorg och omsorg funktionsnedsättning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Bromölla kommun ligger i nordöstra Skåne vid gränsen mot Blekinge. Vi har den lilla kommunens fördelar med närhet och korta avstånd både geografiskt och mellan människorna. Här finns goda kommunikationer mot övriga Skåne och Blekinge. Bromölla har vacker och omväxlande natur med allt ifrån öppna landskap till bokskogar och stränder vid Östersjökusten. I kommunen finns Skånes största sjö Ivösjön. I kommunen bor drygt 12 900 personer.

Besök oss på www.bromolla.se

Arbetsuppgifter

Placering: Bromölla kommun

Vill du hjälpa oss att göra skillnad i människors vardag? Nu söker vi dig som under sommarmånaderna vill vara del av teamet som utför ett av Sveriges viktigaste arbeten och vill arbeta inom äldreomsorg eller omsorg funktionsnedsättning.

Som semestervikarie i äldreomsorgen hjälper du våra medborgare i det vardagliga livet. Du arbetar med att möjliggöra för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att ge stöd gällande personlig hygien, medicinering, vid måltider samt social samvaro.

Som semestervikarie inom omsorg funktionsnedsättning arbetar du som stödbiträde, stödassistent, stödpedagog, grupphandledare eller personlig assistent med att hjälpa och stötta människor som har olika typer av funktionsnedsättning. Du behöver kunna arbeta nära våra brukare med till exempel personlig hygien och matlagning. Du kan arbeta motiverande och stödjande och ha en förmåga att läsa av situationen och anpassa ditt bemötande efter brukarens behov. Arbetet sker i grupp- eller servicebostad, daglig verksamhet eller hemma hos en person i deras privata hem.

Som sommarvikarie introduceras du av en erfaren och stöttande kollega som kan finnas som stöd under din första tid hos oss. Samarbete och dialog är viktiga delar i vårt arbete för att skapa en god arbetsmiljö och underlättar i vårt uppdrag att ge god vård- och omsorg till våra medborgare och brukare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse av människor och en vilja att hjälpa andra människor. För att arbeta i äldreomsorgen så ser vi gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet av arbete i vård och omsorg. För arbete i omsorg funktionsnedsättning krävs att du har en avslutad gymnasieexamen och vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete.

Din personlighet är viktig för oss och vi vill att du har ett professionellt bemötande gentemot medborgare, brukare, anhöriga och kollegor. Du främjar en god arbetsmiljö, är flexibel och bra på att samarbeta. I arbetet krävs noggrannhet, lyhördhet och att du kan ta emot delegering av hälso-och sjukvårdsinsatser. Vidare är du positiv, engagerad, prestigelös och tycker det är roligt att arbeta självständigt och i grupp. I dina arbetsuppgifter ingår att dokumentera och kommunicera med olika parter vilket kräver att du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Då dator används som ett arbetsredskap behöver du ha god datorvana. Du ska vara minst 18 år. I vår hemtjänst och Nattpatrull krävs det B-körkort.

Du som kan arbeta under hela sommaren prioriteras då det är viktigt för våra medborgare och brukare att träffa samma personer och lära känna dem. Det finns även möjlighet för dig att arbeta som timvikarie vid behov redan innan sommaren.

Dag, kväll, natt och helgtjänstgöring. Ensamarbete förekommer.

Vi intervjuar och anställer fortlöpande under hela ansökningstiden.
Skicka in din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

11 dagar - 3 månader. Varierande tjänstgöringsgrad under juni – augusti.
Tjänstgöringen varierar dagtid, kvällstid, helg och natt.

Ansökan

Referensnummer:   8/22

Gör ansökan

Lön

Ange löneanspråk.
individuell lönesättning tillämpas.

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryterings hjälp i samband med denna annons.