jobb just nu!

Boendestödjare till nytt boende.

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vi kommer nu att starta upp ett nytt HVB-boende för flickor och pojkar mellan 14-18 år med begynnande riskbruk, beroendeproblematik och kriminalitet. Teamet i det nystartade hemmet kommer att bestå av 1 teamledare och 9 medarbetare. Verksamhet bedrivs dygnet runt och kommer på sikt att kunna ta emot akuta placeringar. Detta är en del i socialförvaltningens arbete för att erbjuda hemmaplansvård.

Hemmet är under uppbyggnad och förändringar kommer att ske kontinuerligt. För dig som vill vara med och utveckla och bidra till att etablerat ett tryggt boende för våra ungdomar. Tryck på Vilja att arbeta föränderligt. Där fokus kommer att vara att verksamheten anpassas efter ungdomarna som är på hemmet.

Nu söker vi 7-10 boendestödjare till boendet.

Arbetsuppgifter

Utstrålar du en trygghet och ett lugn? Vill du arbeta med ungdomar med begynnande beroendeproblematik och kriminalitet och vara ett stöd till dem i deras vardag? Har du erfarenhet av att arbeta med personer som har riskbruk eller befinner sig i kriminella miljöer eller har utvecklat kriminellt beteende? Då ska du söka till oss.

Som boendestödjare arbetar du med att skapa en trygg och lugn miljö för våra ungdomar, där du blir en viktig person de kan knyta an till. Du stöttar ungdomarna i deras vardag, så de kan få en fungerande skolgång, en meningsfull och aktiv fritid och goda sociala relationer. Ungdomarna har ett begynnande missbruk eller missbruk eller ett kriminellt beteende eller en kombination av dessa och behöver ditt stöd för att kunna skapa förändringar i sin vardag. Vi arbetar med stort fokus på individens och deras vårdnadshavares delaktighet.

Du kommer att arbeta i en hemlik miljö och som stöd i det dagliga arbetet har du dina kollegor och en teamledare som du kan använda som bollplank kring metod och arbetssätt. Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande. Arbetet innebär mycket motivationsarbete och i rollen är du ansvarig för att stödja ungdomarna både praktiskt och socialt med allt från kontakter med olika myndighet till ADL-träning, det vill säga stöttning i olika vardagsmoment för att kunna tillgodose en fungerande vardag. I arbetet ingår även dokumentation och samverkan med många olika aktörer i ungdomens nätverk som till exempel skola, anhöriga och BUP. Du arbetar tätt tillsammans med andra enheter i förvaltningen och är en viktig del för att hjälpa ungdomen att klara sin vardag.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha avslutad gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har högskoleexamen som socionom eller beteendevetare men inget krav. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med personer med riskbruk eller missbruk. Det är bra om du har erfarenhet av att möta ungdomar som varit med om trauman. Vi ser positivt på om du har arbetat med vårdnadshavare eller andra anhöriga. Systemteori, MI och lågaffektivt bemötande är grunden i vårt arbete med ungdomarna. Det är därför bra om du har kunskap inom dessa områden.

Du har grundläggande IT-kunskaper och god förmåga att uttrycka dig i svenska, både i tal och i skrift. Vi har även som krav att du har körkort samt god körvana.

Dina personliga egenskaper har en stor betydelse för vår organisations framgång. Du som söker till oss är trygg i dig själv och vill bidra till individens och organisationens utveckling. Du har en förmåga att vägleda, vara ett känslomässigt stöd och sätta gränser där det behövs. Ibland uppstår stressfyllda situationer och då är det viktigt att du kan hålla dig lugn. Du har lätt att skapa goda relationer och bemöter såväl brukare som kollegor professionellt. En annan framgångsfaktor är din förmåga att vara lyhörd och inkännande.

Vi erbjuder ett arbete på en nystartad arbetsplats där du får göra skillnad på riktigt.

Varmt välkommen med din ansökan.


Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
38,25 h/v.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5391

Gör ansökan

Anställning

Schemalagt dag, kväll, helg samt natt.

Övrigt

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap och Modigt ledarskap.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.