Yrkeslärare till Högbergsskolans gymnasium

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Titta på Tierp, ta steget, landa och älska. Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle och för jobb på distans. Tierp har Stockholm, Uppsala eller Gävle inom mindre än en timmes räckhåll. Med goda och varierande boendemiljöer, havsnära natur, skog och kultur inpå knutarna, bra kärna, infrastruktur och kommunikationer, erbjuder vi dig stor livskvalitet i det lilla. Våra värderingar betyder mycket för oss. Vi arbetar utifrån respekt, ansvar, kundfokus, mod och framtidstro. Vi tillämpar tillitsbaserad ledning och styrning för starka relationer och förtroende mellan chefer och medarbetare. Läs mer om oss på tierp.se

Arbetsuppgifter

Högbergsskolan i Tierp söker en yrkeslärare till Fordons- och transportprogrammet (FT). I tjänsten ingår även undervisning på gymnasiesärskolans program Fastighet, anläggning och byggnation (FAB).

På skolan sätter vi eleven i centrum och arbetar aktivt med bedömning för lärande i form av pedagogisk planering, formativ bedömning och kollegialt lärande. Som lärare på skolan kommer du ingå i ett arbetslag där du tillsammans med övriga kollegor skapar en utvecklande studiemiljö för varje elev. Ett nära samarbete med övriga lärare i arbetslaget ser vi som en självklar del i läraruppdraget. Utöver undervisning ingår handledning och mentorskap i dina arbetsuppgifter. Vi arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt med fokus på den enskilde elevens behov och förutsättningar.

Kvalifikationer

Du har ett stort intresse för både undervisning och ungdomar. Du är passionerad i ditt läraruppdrag och tycker att det är roligt att vara lärare. Genom din undervisning lyckas dina elever nå goda studieresultat. Du är bilmekaniker med erfarenhet från verkstadsarbete. Du har minst fem års erfarenhet som fordonstekniker, bilmekaniker, personbilsmekaniker. Du har även god datorvana i allmänhet och avseende felsökning är meriterande. Du är förtrogen med skolans styrdokument och programmets kurser. Kontakter med elever och vårdnadshavare ser du som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du ser helheten i det pedagogiska uppdraget och du har lätt för att motivera elever till utveckling både kunskapsmässigt och personligt. Du tar del av aktuell forskning och vågar tänka nytt. Samarbete är för dig en naturlig del av arbetet och du tar gärna emot feedback, i syfte att förbättra din undervisning.

Som person är du utvecklingsinriktad och har god kommunikativ förmåga samt fallenhet i att se helheter. Du trivs att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna en god lärandemiljö och du har ett gott bemötande. Det är meriterande om du är legitimerad yrkeslärare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1145581

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut fattas. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Utdrag ur belastningsregistret kommer begäras.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen. Tierps kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.