Socialpedagog, Domnarvets skola år 7-9

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Domnarvets skola är en F-9 skola i Borlänge. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Domnarvets skola har cirka 700 elever varav 250 av dem i årskurs 7-9.
Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på arbetslag med ansvar för årskursen och en flexibel syn på schema och förutsättningar för elevernas lärande. Team-tanken är central, där man är en del av en helhet och står tillsammans för lärande och utveckling. Pedagogisk mångfald med elevens eget lärande sätts i centrum.

Arbetsmiljön präglas av högt i tak, värme och glädje där relationerna är bärande, både i relation till elever, kollegor och ledning. Hos oss arbetar vi tillsammans!

Vi behöver nu hitta en Socialpedagog som skulle trivas i en miljö tillsammans med andra behöriga kollegor där man arbetar tillsammans för att skapa bästa möjliga förutsättningar för eleverna. Team-tanken bör ligga dig varmt om hjärtat, där du både kan ta och ge i relation till kollegor för att bidra till fortsatt utveckling av vår verksamhet.
Vi har hög behörighet och stabila arbetslag och ämneslag med mångårig kompetens där pedagogerna ständigt hittar nya vägar fram. På skolan jobbar två socialpedagoger, en i yngre åldrar och en på högstadiet. Känner du att du också vill vara en del i detta och arbeta tillsammans med nytänkande och kreativitet? I så fall är detta tjänsten för dig!
Med gemensamma kunskaper och erfarenheter skapar vi sammanhang, kontinuitet och progression i elevens utveckling och lärande och de bästa förutsättningarna för våra elevers vidare studier och utveckling.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Att vara Socialpedagog på Domnarvets skola innebär att vara del i vårt arbete med att skapa inkluderande lärmiljöer, ett arbete som bedrivs utifrån organisations-, grupp- och individperspektiv. Du arbetar på uppdrag av rektor och har därtill ett nära samarbete med elever och lärare, plus att du är en viktig del av skolans elevhälsa- och trygghetsteam för årskurs 7-9, som du blir en del av och där ni inom teamet har ett nära samarbete. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att hjälpa elever att lyckas i skolan, skapa goda kontakter med vårdnadshavare och stödja medarbetare i arbetet. Du har också god förmåga att samarbeta med andra myndigheter som Socialtjänst och Barn och ungdomspsykiatrin. Viktiga ledord att ha med sig i arbetet är bemötande, kommunikation, relation, acceptans för olikheter, kunskap, flexibilitet, delaktighet och trygghet.

Kvalifikationer

Du har socialpedagogutbildning och erfarenhet av arbete med barn och unga. Du behöver vara väl insatt i grundskolans styrdokument. Du har tidigare arbetat handledande med barn och unga med beteendeproblematik och är trygg i det arbetet samt i dig själv. Du har mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och det är meriterande om du även har kunskaper i engelska.

Din personlighet präglas av en positiv och lösningsfokuserad grundsyn och du är en god kommunikatör. De många kontaktytorna som tjänsten innebär ställer krav på att du är en god lagspelare, samtidigt som det krävs att du kan arbeta och driva ditt arbete självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

Vi hoppas att du är den lösningsfokuserade socialpedagog vi söker och ser fram emot att få välkomna dig till den goda och hjärtliga stämning som våra medarbetare vittnar om är utmärkande för vår skola. Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde 210811.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1036050

Gör ansökan

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.