jobb just nu!

Två rekryteringskonsulter

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Rekryteringsenheten är Eskilstuna kommuns centrala rekryteringsverksamhet. Vi processleder rekrytering av alla medarbetare och chefer till vår kommun. Vår viktigaste uppgift är att se till att rätt person anställs för rätt tjänst och att bidra till att Eskilstuna kommun är en attraktiv arbetsgivare för framtida medarbetare. Vi är stolta över vår kommun och vill att så många som möjligt ska välja oss som sin arbetsgivare. Vi arbetar kompetensbaserat med en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess. Enheten är HBTQ-certifierad vilket är en del i vårt arbete med att alltid erbjuda goda hållbara möten. Vår arbetsplats finns mitt i centrala Eskilstuna i nyrenoverade lokaler, nära bussar och tåg. Här finns det mer information om Eskilstuna kommun. www.eskilstuna.se och jobb.eskilstuna.se

Arbetsuppgifter

Är du intresserad av att arbeta med rekrytering i en fantastisk arbetsgrupp där dina kollegor har både humor, hög kompetens och en stor vilja att hjälpa varandra? Hos oss får du möjlighet att arbeta konsultativt och stödja kommunens chefer i rekrytering för att säkerställa Eskilstuna kommuns kompetensförsörjning. Här kan du utvecklas både inom rekryteringsområdet och genom enhetens samarbete och utbyte med andra delar av kommunens HR-organisation.

Vi söker nu två nya kollegor. Gemensamt för tjänsterna är att du har rollen som processledare, vilket innebär att du stödjer rekryterande chef genom hela rekryteringsprocessen. Du skriver kravprofil och annons, genomför urvalsarbete och intervjuer, tar referenser samt återkopplar till rekryterande chef som tar beslut om anställning. Den ena tjänsten har fokus på rekrytering av framförallt chefer och specialister och för dessa är arbetspsykologisk testning också en del i processen. Den andra tjänsten har till en början fokus på rekryteringar till yrkesroller där arbetspsykologisk testning inte är en del av processen, men för rätt person finns det chans att utvecklas.

Hos oss finns även möjlighet att engagera sig i andra uppgifter utifrån intresse eller erfarenhet. Exempel på andra uppdrag kan vara att leda något av våra större interna rekryteringsprojekt eller arbeta med grupputveckling med både medarbetargrupper och ledningsgrupper.

Om du vill arbeta brett med rekrytering kommer du trivas hos oss. Vi har uppemot 400 olika yrkeskategorier i Eskilstuna kommun vilket innebär att du rekryterar till en rad olika kompetenser och på många olika nivåer. Vill du dessutom ha rekryteringskollegor att utbyta erfarenheter med så är vår arbetsplats något för dig. Förutom oss rekryteringskonsulter har vi även kollegor som arbetar med att stötta dig i frågor som rör kommunikation och annonsering men även din personliga och yrkesmässiga utveckling.

Kvalifikationer

I den här rollen möter du chefer på olika nivåer vilket gör att vi önskar att känner dig trygg i dig själv i mötet och att du har en förståelse för de utmaningar som cheferna kan tänkas ställas inför. Du är van att arbeta serviceinriktat, konsultativt och professionellt och har ett öppet och prestigelöst förhållningssätt när du möter kunder och kandidater. Du har integritet och förmåga att vara drivande och leda de uppdrag du ansvarar för. Arbetet sker ofta i ett högt tempo och du måste klara att hantera många processer och kontaktytor parallellt. Du behöver ha en flexibel inställning kring att planering kan ändras med kort varsel. Du är hjälpsam och stöttande och har en värdegrund som är i linje med kommunens värden. För att trivas här behöver du vara villig att utvecklas och att bidra till verksamhetens utveckling.

För den ena tjänsten vill vi att du har aktuell och flerårig erfarenhet av arbete med rekrytering av ledare och specialister och är certifierad och van användare av arbetspsykologiska urvalsverktyg. Det kan även vara meriterande om du har jobbat med grupputveckling.
För den andra tjänsten ser vi att du har ett par års erfarenhet av rekrytering eller bemanning - alternativt erfarenhet från en konsultativ roll med bredd i HR-frågorna och kunskaper i tillämpad arbetsrätt - alternativt några års vana av professionella samtal. En kombination av de alternativa erfarenheterna är starkt meriterande.

Förutom din yrkeserfarenhet vill vi gärna att du har en relevant eftergymnasial eller akademisk utbildning. Eftersom vi även har administrativa uppgifter som rekryteringskonsulter är det viktigt att du kan formulera dig väl på svenska i tal och skrift och att du är en van och snabb datoranvändare. Vi använder oss av ett IT-baserat kandidatsystem och det är bra om du har jobbat med något sådant verktyg tidigare.

Varmt välkommen till oss på Eskilstuna kommun, Sörmlands största arbetsgivare!

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5444

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Dagtid. Måndag till fredag. Flextidsavtal finns.

Övrigt

Rekryteringsenheten hör till serviceförvaltningen. Serviceförvaltningen arbetar proaktivt för att utveckla och leverera tydliga tjänster till överenskommen kvalitet. Vi gör det tillsammans med verksamheterna i Eskilstuna kommunkoncern. Det vi levererar ska alltid främja kommuninvånarna.

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.