jobb just nu!

Verksamhetschef till biståndsenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk är en turist- och besöksnäringskommun vid polcirkeln i hjärtat av Lappland. Att arbeta, bo och leva i det norrbottniska inlandet innebär i hög grad att Du aktivt kan utveckla en livsstil som till stor del bygger på trygghet och en verklig upplevelse av orörd natur. I Jokkmokk har Du genuina möjligheter att på ett naturligt och enkelt sätt vidareutveckla Ditt intresse för friluftslivet såsom fiske, jakt, vandring, skoter, skidor m.m. i en fjällnära och rofylld miljö, såväl sommar som vinter.

Biståndsenheten är en del av socialtjänstens verksamhet där myndighetsutövning inryms. Biståndsenheten består idag av 9 handläggare som arbetar med att ge och erbjuda stöd och omsorg till barn, familjer, unga och vuxna som bor eller befinner sig i kommunen där brukarens behov är i fokus. Vi strävar efter att hålla hög kvalitet i utredningar och dokumentation. På enheten arbetar sammanlagt 18 personer med olika ansvarsområden och inriktningar.

Vi är en arbetsgivare som vill tillvarata våra medarbetares fulla kompetens. Detta vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. Vi vill skapa förutsättningar för att medarbetare på samtliga nivåer ska känna meningsfullhet och möjlighet att trivas och utvecklas inom yrkesområdet.

Arbetsuppgifter

Du som söker uppdraget ska ha erfarenhet av ledarskap inom socialt arbete. Du kommer på ett professionellt sätt samarbeta med andra enheter inom avdelningen och förvaltningen. Samverkan sker även med andra interna och externa samarbetspartners. Som verksamhetschef har du ett självständigt ansvar för personal, ekonomi och utvecklingsarbete i dina verksamheter

Som verksamhetschef har du stödfunktioner i en 1:e socialsekreterare samt verksamhetsutvecklare och ekonom centralt.
Inom verksamheten ingår individ- och familjeomsorgen i sin helhet, öppenvårdsverksamhet, biståndshandläggning och LSS- handläggning med mera.

Du är närmast underställd socialchef.

Kvalifikationer

Du som söker uppdraget ska ha ledarskapserfarenhet. Du kommer på ett professionellt sätt samarbeta med andra enheter inom avdelningen och förvaltningen. Samverkan sker även med andra interna och externa samarbetspartners. Vi vill att du som söker är socionom eller har annan högskoleutbildning som är likvärdig. Du bör ha erfarenhet av handläggning inom området samt av arbetsledande funktion. Som chef ställs höga krav på dig i att kunna leda, inspirera och motivera personalen samt coacha till utveckling. Att hålla dig ajour med forskning och utveckling inom ditt område ser du som en självklarhet samt att vara strukturerad och tydlig i din kommunikation i både tal och skrift. Arbetsgivaren tar hänsyn till personlig lämplighet och körkort är ett krav.

Vi vill att du har ett tydligt utvecklingsfokus och ett gediget intresse och engagemang för att på kort och lång sikt arbeta med de utmaningar som socialtjänsten står inför. Du har god självkännedom, är lugn och metodisk
med förmåga att tänka strategiskt.

Anställningens omfattning

Tillsvidare anställning 100 % med ett tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   56/2019

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens. Socialtjänsten i Jokkmokks kommun har som krav att få att få ta del av utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid eventuell anställning.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.