jobb just nu!

Verksjurist Sundsvall

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På CSN gör vi studier möjligt. Vårt uppdrag är att administrera det svenska studiestödet. Det innebär att vi beslutar om och betalar ut bidrag och lån till dem som studerar i Sverige och utomlands. Vi hanterar återbetalningen av studielån till staten. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Arbetsuppgifter

Rättsavdelningen arbetar inom fyra arbetsområden.
- Vi ansvarar för de regler som styr myndighetens verksamhet bl.a. genom framtagande av föreskrifter och allmänna råd, genom att yttra oss över författningsförslag och genom framtagande av förslag till lag- och förordningsändringar.
- Vi verkar för en korrekt rättstillämpning. Bl.a. ansvarar vi för interna rättsliga riktlinjer och processföring i överrätt. Vi ger även rättsligt stöd till hela myndigheten och utbildar i rättsliga frågor.
- Vi analyserar och följer upp myndighetens rättstillämpning.
- Vi handlägger vissa typer av ärenden, bl.a. tillsynsärenden, skadeståndsärenden och ärenden inom dataskydds- och personuppgiftsområdet.

Arbetsuppgifterna innebär kvalificerat rättsligt arbete med i huvudsak offentligrättsliga frågeställningar med tonvikt på rättsfrågor inom förvaltningsrättens område. Arbetsuppgifterna kommer även att omfatta tillämpning av regelverket om studiestöd, offentlighet- och sekretess, offentlig upphandling, dataskydd, avtalsrätt, EU-rätt samt de övriga rättsområden som aktualiseras i myndighetens verksamhet. I arbetsuppgifterna kan även ingå deltagande i utvecklingen av myndighetens e-tjänster. Arbetsuppgifterna innebär omfattande samverkan med andra avdelningar och enheter inom CSN, andra myndigheter, med regeringskansliet samt andra organisationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en svensk juris kandidatexamen eller en svensk juristexamen och har erfarenhet från kvalificerat rättsligt arbete. Erfarenhet från arbete i domstol, vid förvaltningsmyndighet eller vid departement värdesätts. Vidare värdesätts erfarenhet av arbete med rättsutredningar i offentligrättsliga frågor.

Du har mycket goda juridiska kunskaper framför allt inom den offentliga rätten och då särskilt förvaltningsrätt samt offentlighet och sekretess. Det är meriterande om du även har goda kunskaper om regelverket gällande dataskydd, offentlig upphandling, avtalsrätt och IT-rätt.

Som person är du analytisk, kvalitetsmedveten och utvecklingsinriktad. Du uppskattar att arbeta problemlösande i nära samarbete med dina kollegor. Det är naturligt för dig att samarbeta, inte bara med andra jurister utan även med medarbetare i andra yrkesroller, vid andra avdelningar eller myndigheter. Samtidigt är du både självständig och självgående.

Vi förväntar oss att du har mycket god kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt, och du trivs med att förklara rättsliga frågeställningar för såväl handläggare som myndighetsledningen. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska.

Du har även goda kunskaper i MS Office och då speciellt Word, Powerpoint och Outlook. Du bör även ha goda kunskaper i Excel.

Anställningens omfattning

Tillträde bör ske snarast efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   C20278/2018

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Om du önskar hjälp med om hur du ansöker - kontakta supporten på 0771-693 693.

Varmt välkommen med din ansökan!