HR-strateg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län".

Gillar du strategiskt tänk gällande lönebildning och arbetsrätt ?
Då har vi ett roligt och utmanande jobb för dig!

Vi har en tjänst för dig som innebär att arbeta och utvecklas i ett dynamiskt sammanhang där ditt arbete är en del i att skapa värde för våra medborgare på ett effektivt och kvalitativt sätt. Samtidigt strävar vi efter att vara en attraktiv arbetsplats som är utvecklande och meningsfull för våra medarbetare.

Tjänsten är placerad på den centrala HR-avdelningen, som är en av fem avdelningar inom Regionstaben. Du kommer att ingå i arbetsgivarteam, där ingår förhandlingschef, HR-strateger och HR-controller som tillsammans driver frågor inom arbetsrätt och lönebildning.
Vi planerar intervjuer via Teams under vecka 31 och 32.


Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med strategiska lönebildningsfrågor för regionen samt arbetsrätt, avtal och tillhörande förhandlingar. Inom de lönestrategiska frågorna ingå allt från omvärldsanalys, lönekartläggning till att planera och genomföra de årliga löneöversynerna. Inom arbetsrätts- och avtalsområdet ger du råd, stöd och information till regionens chefer och HR.
Du kommer att ha mycket kontakt med fackliga företrädare både i dialog och förhandling. Du genomför även utbildningar inom både lönebildning och arbetsrätt/avtal. Tillsammans med dina närmaste kollegor på avdelningen lägger ni upp arbetet och hjälps åt. Uppdrag innebär också att arbeta med utredningsuppdrag från politiken och regionens ledning. Det innebär att bland annat ta fram faktaunderlag, statistik med mera samt producera tjänsteskrivelser.Kvalifikationer

Personalvetarexamen och vi vill att du har erfarenhet av HR-arbete. Du är väl förtrogen med avtalsområdet för kommun och regioner. Du har också erfarenhet inom lönebildning, lönekartläggning och arbetsrätt. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och stor vana vid att skriva, utreda och analysera. Det är meriterande med vana från att arbeta inom politiskt styrd verksamhet.
Som person är du självständig, analytisk och strukturerad med förmåga att snabbt prioritera om. Förmåga att samarbeta och skapa förtroende med såväl högsta ledning, verksamhetsnära HR, chefer och fackliga representanter är en förutsättning för uppdraget. Du planerar och driver ditt arbete framåt, samarbetar med kollegor, diskuterar alternativa lösningar och följer upp tills uppdraget är slutfört.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-10-01

Efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   RST 11/22

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.