jobb just nu!

Lärare i fritidshem/förskollärare till Lundbyskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar 53 förskolor, 27 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter plus ett antal gemensamma enheter som exempelvis särskolan. Tillsammans är vi cirka 3700 medarbetare.

Vill du bli en av oss på Lundbyskolan? På Lundbyskolan är vi 380 elever och 55 medarbetare som tillsammans utgör en liten skola med nära relationer. Här får eleverna lära sig hur lejonen ryter eftersom vi är grannar med djurparken Parken Zoo. Perfekt för bildlektionen när eleverna ska lära sig måla exotiska djur! Utöver det har vi även nära till Parkenbadet, Kronskogen och tio minuter till centrum.

På vår skola arbetar vi med motivation och elevinflytande! Det innebär att våra elever får vara med och lyfta frågor de anser är viktiga till elevrådet som sedan kan tas vidare till Elevens röst. En viktig fråga för våra elever är att skolgården ska ha ett utbud av roliga klätterställningar och ha en trivsam miljö. Vi har därför låtit skolgården blomma med både fler lekstationer och leksaker!

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshem/fritidspedagog på Lundbyskolan arbetar du i vår fritidsverksamhet med våra elever som efter skoldagen går till fritids. På förmiddagen är du ett stöd i klassen, och på eftermiddagen är du i vårt fritids för årskurs F-1. I ditt uppdrag är du tillsammans med en kollega huvudansvarig för den pedagogiska planeringen av fritidsverksamheten utifrån läroplanen. Du driver sedan aktiviteterna på fritids utifrån planeringen. Vi anser det vara viktigt att ha perspektivet "hela skoldagen" - hur kan jag som pedagog få ihop fritids med skoldagen och skapa aktiviteter kopplade till undervisningen? Vi vill att du är med och driver arbetet med att få ihop läroplanen för skola och fritids, och samarbetar med klasslärare.

Vi ser också att du behöver vara digital i arbetet. På skolan använder vi oss av Vklass som är en lärplattform. Där lägger du ut pedagogiska planeringar, närvarorapporteringar och du kommunicerar med vårdnadshavare.

Eftersom vi ligger så nära Parken zoo så drar vi nytta av det på fritids. För oss är det lätt att kunna spendera en eftermiddag med att titta på djur, leka eller bada. Som lärare i fritidshem/fritidspedagog är du också med och håller i våra populära rastaktiviteter, som våra elever är väldigt engagerade i.

På skolan finns fyra stycken fritidshem, där personalen samarbetar kring verksamheten och ser fram emot att välkomna dig till oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk examen, som lärare i fritidshem/fritidspedagog, förskollärare eller tidigarelärare. Alternativt om du är klar med din utbildning under vårterminen 2019. Du är väl insatt i styrdokument så som läroplanen, och har kunskap och förmåga att använda digitala verktyg i arbetet så som lärplattform. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Vi lägger även vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Höstterminen 2019.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C25421

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.