jobb just nu!

Sektionschef Myndighetsutövning

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Chefen för sektionen Myndighetsutövning ansvarar för att leda och utveckla arbetet räddningstjänstens tillsyns, remiss och tillståndsverksamhet. Du ansvarar för systemet för tillsyn enligt LSO, LBE tillstånd enligt LBE, myndighetsremisser samt stöd till den enskilde i form av råd och information. Sektionen ska också ta beställar- och uppföljningsansvar för sotningsverksamheten och brandskyddskontrollen, som för närvarande utförs av entreprenör.

Arbetsuppgifter

Chefen vid sektion Myndighetsutövning leder arbetet med att bedriva och utveckla räddningstjänstens myndighetsroller. Du säkerställer att tillsyn utförs och tillstånd prövas med hög kvalitet, god effektivitet och på ett professionellt sätt. Bemötandet av medborgaren och kunden är i fokus. Du är duktig på att balansera krav såsom en rättssäker process mot ett pragmatiskt skadeförebyggande arbete. Du leder brandingenjörer, brandinspektörer och brandmän eller styrkebefäl. I ditt uppdrag ingår verksamhetsansvar, budgetansvar och personalansvar. Som chef arbetar du med ett långsiktigt utvecklingsmål, säkerställer en god arbetsmiljö och utvecklar och utmanar dina medarbetare.

Specifika arbetsuppgifter
• Planerar, organiserar, utvecklar, leder och följer upp myndighetsverksamheten
• Chefskapets arbetsuppgifter (arbetsmiljö, medskapande medarbetarutveckling, resultatuppföljning osv)
• Företräder räddningstjänsten jämtemot medborgare och samverkande organisationer
• Samverkar och samordnar verksamheten med organisationen i övrigt
• Om du som person har kompetens för och är personligt lämplig, kan eventuellt operativ tjänstgöring i YB-roll eller IB-roll bli aktuellt. IB är tidskrävande och kan bara kombineras i viss mån med denna chefsbefattning
• Chefsbefattningen ingår i räddningstjänstens lilla ledningsgrupp

Kvalifikationer

Personliga egenskaper
Vi söker dig som förstår hur en politisk styrd organisation fungerar och som ledare driver verksamheten inom ramen för kommunens styrning och gällande lagstiftning. Du är stolt över ditt yrke och vill utveckla och förbättra räddningstjänsten. Du har förtroende och tillit till medarbetarnas förmåga att förbättra verksamheten och uppmuntrar till nytänkande och utveckling. Du har ett medskapande förhållningssätt och tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens med verksamhetsuppdraget i fokus. Du är strukturerad, utvecklingsorienterad, effektiv och serviceinriktad. Du anger verksamhetens riktning, agerar och tar ansvar för helheten. Du är medveten om att du är en förebild för verksamheten och föregår med gott exempel.

Utbildning
Krav:
• Akademisk grundexamen, eller motsvarande

Meriterande:
• Brandingenjörsutbildning med RUB, från MSB alternativt Tillsyn B (eller motsvarande i äldre utbildningssystem)
• RUB, Räddningsledare A, eller Räddningsledning B, från MSB (eller motsvarande i äldre utbildningssystem),
• Relevanta chefs och ledarskapsutbildningar
• Flerspråkskompetens

Arbetslivserfarenhet
Krav:
• Gedigen flerårig erfarenhet från offentlig myndighetsutövning

Meriterande:
• Erfarenhet från chefsbefattning

Övrigt
Krav:
• Mycket god förmåga att utrycka sig i tal och skrift
• God IT-kompetens, att hantera kommunikationsverktyg, planeringsverktyg, personal och budget, dvs bla Outlook, intranätet, Officepaketet, mm samt en generell vana att använda IT-stöd
• Körkort lägst B

Meriterande:
• Juridisk förvaltningsrättslig utbildning, grund eller fortsättningskurs

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A869668

Gör ansökan

Övrigt

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb