jobb just nu!

Säkerhetssamordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att med fina miljöer och rik kultur vara ett hållbart val för människor med krav på livskvalitet. Vi vill erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda villkor där du är delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Vi söker nu en Säkerhetssamordnare!

Arbetsuppgifter

Som säkerhetssamordnare ska du i nära samarbete med kommunledning, övriga stabsfunktioner och förvaltningar i kommunen leda, driva och utveckla säkerhetsarbetet. Du kommer ingå i administrativa kontoret som är en del av kommunledningsförvaltningen. Du är kommunens säkerhetsskyddschef enligt säkerhetskyddslagen och leder arbetet i kommunens säkerhetsgrupp.

Huvudområden för säkerhetsarbetet är:

• Trygghets- och säkerhetsfrågor inom kommunens ansvarsområden
• Krisledning och beredskap - organisation, planläggning och övning
• Samverkan och samarbete med andra myndigheter och kommuner
• Säkerhetsskydd
• Brandskyddsarbete
• Riskhantering och sårbarhetsanalys
• Brottsförebyggande arbete
• Informationssäkerhet

Vi erbjuder den mindre kommunens personliga närhet till politiker, chefer och medarbetare.

Vi tillämpar årsarbetstid, vilket innebär att du har goda möjligheter att själv bestämma dina arbetstider utifrån de krav arbetet ställer.

Kvalifikationer

Jobbet som säkerhetsansvarig är mångfacetterat. Du kommer att röra dig mellan strategiskt arbete och att operativt utföra saker inom ditt ansvarsområde. Du är kommunikativ och är en självständig lagspelare. Genom ditt agerande får du en organisation att förstå säkerhetsarbete och ta sin del av ansvaret för densamma. Du skall ha lätt för att sätta upp mål och leverera på dessa. Du är tydlig och strukturerad. Du följer upp och utvärderar, samt jobbar systematiskt med utveckling av säkerheten i kommunen.

Du har högskoleutbildning inom offentlig förvaltning/ riskutbildning eller likvärdig erfarenhet från säkerhetsarbete.

Förutsättning för tjänsten är att du är svensk medborgare samt att du går igenom säkerhetsklassning.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast. Rekrytering kommer ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   SäkSam 2019

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.