Vi söker kockar med stor passion för mat och service!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Unga, expansiva Lekeberg är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Vi tar tillvara på tillväxten genom ständig utveckling och förnyelse inom alla områden. Mångfald, integration och jämställdhet är något som vi strävar emot i alla beslut. Lekebergs kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

Lekebergs kommun består bl.a. av centralorten Fjugesta och tätorterna Mullhyttan och Hidinge/Lanna. Med korta avstånd, goda kommunikationer och kommunens strategiska placering är det enkelt att ta del av både landsbygd och stad. Här finns attraktivt boende, ett rikt kultur- och fritidsliv och ett bra företagsklimat.

Positiv utveckling och framtidssatsningar kännetecknar Lekeberg och vi styr mot nya och spännande utmaningar. Vår vision är trygghet och nytänkande, naturligt nära. Vill du vara med på resan? Läs mera om vår kommun på www.lekeberg.se

Kommunstyrelseförvaltningens uppdrag är att leda, styra, följa upp och ge ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter och här ingår övergripande stödfunktioner inom ekonomi, personal och administration.
Inom kommunstyrelseförvaltningen ingår också teknik- och serviceavdelningen, avdelningen för näringsliv, integration och arbetsliv samt vår kultur- och fritidsavdelning. Vi har för närvarande ca 100 medarbetare i kommunstyrelseförvaltningen och kommunen i stort har ca 650 tillsvidareanställda.

Arbetsuppgifter

Nu har just du chansen att sprida din passion för mat till alla våra viktiga gäster!
Du ser betydelsen av ditt arbete för helheten i verksamheten och vill bidra till att våra barn, pedagoger och seniorer får en mat som håller en hög kvalitet och erbjuds bra och variationsrik kost som är lagad från grunden i så lång utsträckning som möjligt. Du tycker att det är viktigt med klimatsmart och hållbar mat och vet hur du du ska kommunicera din kunskap och matglädje till andra.

I Lekebergs kommun finns fyra produktionskök inom Måltidsenheten; Centralköket på Lekebergskolan, Hidinge skolrestaurang, förskolan Lär-Kan och förskolan Södra. Där lagas all mat som distribueras ut i kommunens skolor, barnomsorg och äldreomsorg. Varje vardag produceras ca 2100 måltider.
I början av 2023 kommer vi att öppna ytterligare ett tillagningskök för äldreomsorgen.
Vi tror att nyckeln till framgång ligger i stort samarbete över gränserna, till exempel mellan kök och pedagogisk verksamhet. Köket skall ingå i skolan och vården som en integrerad del.

I arbetsuppgifterna som kock arbetar du för att den mat som serveras håller en hög kvalitet utifrån livsmedelsverkets riktlinjer riktlinjer "Bra mat i förskolan/ skolan/äldreomsorgen". Din roll är mycket viktig och tillsammans med de andra kockarna och måltidsbiträdena utför ni matlagning, planering, beställning, disk m.m.

Som anställd i Lekebergs kommun får du ta del av en rad förmåner, ex:
• Friskvårdsersättning för upp till 2000kr/år
• Semesterdagar utöver de lagstadgade 25 dagarna när du fyller 40 respektive 50 år
• Föräldrapenningtillägg på 10 % under vissa villkor
• Sjuklön motsvarande 10 % av lönebortfallet vid sjukdom längre än 14 dagar
• Möjlighet att hyra personalcykel och/eller personalbil till bruttolöneavdrag
• ett antal förmånliga försäkringar

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som har:
• utbildning inom storhushåll, hotell- och restaurang eller motsvarande dokumenterad erfarenhet
• kunskap om egenkontroll, livsmedelshygien, dietkost och specialkost
• vana och kunskap av att använda IT-system
• Körkort med behörighet B

Det är meriterande om du har erfarenhet av att laga specialkost till barn, vana av att arbeta med vegetarisk mat, specialkost samt dietkost för seniorer.
Det är önskvärt att du har erfarenhet från både den privata restaurangbranschen såväl som från offentlig måltid. Vi ser gärna att du kan kommunicera väl på svenska eftersom det är av yttersta vikt att rätt gäst får rätt kost när det gäller olika specialkost.

Som person är du lyhörd och lösningsfokuserad. Du är noggrann, flexibel och serviceinriktad. Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och självklart lagar du god mat som tilltalar många!
Du kan samarbeta likaväl som att arbeta självständigt. För oss är det viktigt att du sätter gästen i fokus, bidrar till arbetsglädje, en god arbetsmiljö och har ett positivt och professionellt förhållningssätt till dem du möter i ditt arbete.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A1143881

Gör ansökan

Anställning

Schemalagd arbetstid dagtid måndag- fredag.

Övrigt

Du gör din ansökan via vårt elektroniska rekryteringsverktyg. Det är därför viktigt att du fyller i alla steg noggrant för att vi ska kunna göra en riktig bedömning av din ansökan.

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.