Barn och utbildningsavdelningen söker Rektor till Östra skolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jokkmokk har siktet ställt på framtiden. Kommunen arbetar aktivt och förutsättningsskapande för ett brett näringsliv och en attraktiv, växande arbetsmarknad inom både befintliga och framtida branscher.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till Jokkmokks fortsatta utveckling.

På fritiden har du fantastiska möjligheter att nyttja ett stort utbud av fritidsanläggningar med olika föreningsaktiviteter eller friluftsaktiviteter såsom fiske, jakt, vandring, snöskoter, skidor m.m. i både skogs- och fjällmiljö.

Jokkmokks kommun ligger vackert beläget vid polcirkeln. Kommunen kännetecknas av fantastisk natur och bländande årstider. Vi är en stor till ytan men liten till antalet innevånare. Trots sin litenhet finns ett stort utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. I Jokkmokk är det enkelt och tryggt att bo.

Barn- och utbildningsavdelningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola och anpassad grundskola åk F-9. Sammanlagt är vi ca120 personer som arbetar med att ge en god verksamhet för våra barn och elever och förbereda dem för framtiden. Som personal i vår avdelning skapar du tillsammans med oss förutsättningar för barn och elever lust att lära och möjlighet att lyckas. Inom Barn- och utbildningsavdelningen pågår ett utvecklingsarbete för att nå ökad måluppfyllelse, forma en hållbar organisation med en god arbetsmiljö som kan möta de utmaningar som förskola och skola står inför.

Vi söker en rektor som vill vara med på resan med vår nya skolstruktur. Östra skolan är sedan hösten 2023 en nybliven 4-9 skola med 200 elever. Skolan har under våren 2023 renoverats och anpassats utifrån dagens behov.

Arbetsuppgifter

Som rektor ansvarar du för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom din verksamhet. Till din hjälp har du en skoladministratör. Du kommer att jobba i nära samarbete med ledningsgrupp, elevhälsan och skolans förstelärare. Du ingår tillsammans med övriga rektorer och kvalitetsutvecklare i en central ledningsgrupp som leds av skolchef. Stöd finns även i form av verksamhetekonom och personalhandläggare.

I rektorsrollen bedriver du ett aktivt systematiskt kvalitetsarbete som fokuserar på hur du kan skapa förutsättningar för medarbetarna att erbjuda eleverna en skola av hög kvalitet. Du ansvarar för att verksamheten utvecklas i enlighet med skollag, läroplan och övriga styrdokuments mål och intentioner. Som rektor har du stort mandat och ansvar att leda och organisera din skola. Du driver utvecklingen framåt, och inspirerar dina medarbetare att bidra och vara medledare i det arbetet. I rollen som rektor leder du din skola med genomarbetade strukturer och du skapar goda sammanhang för elever, medarbetare och vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen. Det är meriterande om du har genomgått rektorsutbildningen eller annan ledarskapsutbildning samt har erfarenhet av att arbeta som rektor eller har erfarenhet av andra typer av ledarskapsuppdrag.

Anställningens omfattning

Tillträde 2023-12-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   101/2023

Gör ansökan

Övrigt

Jokkmokks kommun eftersträvar jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i vår verksamhet. Kunskaper i samiska språket och den samiska kulturen ses som en tillgång. Vår värdegrund syftar till att ange de värderingar som ska genomsyra all verksamhet i Jokkmokks kommun där våra ledord är respekt, lika värde, ansvar, mod, engagemang och kompetens.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken "Ansök här" och inte via e-post eller pappersformat.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser.