Biträdande rektor Hagagymnasiet

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hagagymnasiet i Borlänge – ”Vägen till gränslöst och livslångt lärande”, är en skola med drygt 600 elever och 70 anställda. Skolan erbjuder tre yrkesprogram och två högskoleförberedande program. I skolans lokaler finns även Introduktionsprogram lokaliserade, vilka ligger under en egen organisation.

Vill du vara med och leda Hagagymnasiets spännande resa mot livslångt lärande och bli en del av vår härliga gemenskap? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Vi ser det som en självklarhet att du delar vår värdegrund, den lyder:
- Jag finns här för Borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Utifrån skolans styrdokument arbetar du för att skapa de bästa förutsättningar för skolans medarbetare så att de i en trygg miljö kan vara engagerade pedagoger som ser varje elevs behov och inspirerar till lärande och måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat som biträdande rektor, alternativt rektor, chef inom annan verksamhet tidigare eller dig med fallenhet för ledarskap.
Du har akademisk examen inom det pedagogiska området, gärna rektorsutbildning eller legitimerad lärare med arbetslivserfarenhet.
Du har kunskap om skolans nationella och lokala styrdokument samt aktuella läroplaner. Det är meriterande om du har påbörjad/avslutad rektorsutbildning och andra utbildningar som arbetsgivaren bedömer lämpliga.
Har du erfarenhet av budgetarbete, goda insikter i arbetsmiljö- och kvalitetsarbete är det en fördel likaså om du tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation.

Som person är du en trygg, tydlig och kommunikativ ledare med självinsikt och hög initiativförmåga.
Du har mod att agera efter din egen övertygelse och arbetar bra tillsammans med andra.
Du har god förmåga att se helheten i en verksamhet. Du är bra på att strukturera ditt arbete, prioritera arbetsuppgifter och göra korrekta avvägningar.
Du har förmågan att inte fastna i detaljer och har ett positivt förhållningssätt. Som person är du stabil, självgående och utvecklingsbenägen.

Du är välformulerad och talar engagerat i såväl små som stora grupper.
Du är lyhörd och leder genom att motivera och förse andra med befogenheter för att nå gemensamma mål i ett coachande ledarskap.
Du skapar engagemang, delaktighet och värdesätter olikheter samt förstår hur bakgrund och kultur påverkar hur vi fungerar tillsammans. För att lyckas i rollen behöver du ha en god förmåga att skapa samsyn och bygga goda relationer bland dina medarbetare.

Uppkomna utmaningar tar du dig an på ett analytiskt och lösningsfokuserat sätt och du trivs med att vara en del av ett framåtsträvande ledningsteam.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   A1059861

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.