jobb just nu!

Biblioteksassistent

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Upplevelseförvaltningen arbetar på uppdrag av upplevelsenämnden med att utveckla möjlighet för alla som bor, verkar i eller besöker Enköpings kommun att ta del av, eller själv utöva aktiviteter inom fritid, idrott och kultur som främjar lärande och hälsa.
Kultur konst och biblioteks utbud och tjänster formas i samverkan med kommunens invånare, besökare, lokala och regionala aktörer samt andra förvaltningar i kommunen.
Jämlikhet, mångfald, delaktighet, engagemang och medborgarfokus präglar vår verksamhet.

Nu söker vi en biblioteksassistent som tillsammans med oss vill bidra till bildning, ökad läskompetens, digital delaktighet, integration och social hållbarhet. Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Arbetsuppgifter

Som biblioteksassistent är du tillsammans med dina kollegor en viktig servicefunktion för biblioteksverksamheten med ansvar för hantering och cirkulation av medier på huvudbibliotek, filialer och biblioteksbuss. Du arbetar med att se till att viktiga rutiner som uppsättning av medier, post, reservation- och kravhantering fungerar väl. En lika viktig del av ditt arbete är att vägleda och ge god service till våra besökare samt att bidra till att biblioteksmiljön är tillgänglig och inbjudande. En förutsättning är att du är intresserad av människor och litteratur och att du kan bidra till flexibla arbetssätt och samarbete arbetsgruppen. I Enköping deltar alla i det läsfrämjande arbetet riktat mot barn och unga. I tjänsten ingår kvälls-och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi vill att du har gymnasieexamen och/eller har påbörjat högskolestudier. Erfarenhet av biblioteksarbete eller annat servicearbete är meriterande. Du har god IT-kompetens och har förmåga att tillämpa kunskap och erfarenhet för att ge handledning och service till våra besökare i digitala frågor. Vana av BOOK-IT eller annat biblioteksdatasystem är meriterande.
Du har kunskap och intresse av litteratur och har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Har du kunskaper i andra språk är det meriterande.
Om du har körkort är det bra men inte ett krav.

Som person är du bra på att bemöta och kommunicera med människor i allmänhet och barn och unga i synnerhet. Du är initiativtagande, har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad, stresstålig och arbetar på ett strukturerat sätt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har god förmåga att skapa relationer i arbetsgrupp, med besökare och samarbetspartners.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2020-06-15

Tidsbegränsad till: 2021-01-31

Eller enligt överenskommelse.
100%
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   C37646

Gör ansökan

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
Rekrytering kommer att ske löpande.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.